Τύφλα να είχαν οι ναζί! Και στο Βέλγιο εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ΟΛΩΝ των πολιτών

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει μπει για τα καλά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των πολιτών στο Βέλγιο,

όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ ντε Κρο σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα.

«Αν ο δρόμος του υποχρεωτικού εμβολιασμού πρόκειται να βοηθήσει, είμαι έτοιμος να το σκεφτώ», σημείωσε ο ντε Κρο, αλλά ξεκαθάρισε ότι για να περάσει ένα τέτοιο μέτρο πρέπει να προηγηθεί συζήτηση στη Βουλή.

Παράλληλα από την Κυριακή Δευτέρα είναι σε ισχύ το νέο, μίνι lockdown που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να περιοριστεί το νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού. Έχουν κλείσει θέατρα και κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι και όλοι οι χώροι του θεάματος στη χώρα, ενώ σύμφωνα με τα νέα μέτρα μπαίνει λουκέτο στις μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές των Βρυξελλών.

Διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά του κλεισίματος θεάτρων και κινηματογράφων

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, 5.000 σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των πολιτιστικών αιθουσών που επέβαλαν οι αρχές για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

«Όχι σε αυτό το ηλίθιο διάταγμα», «Σε αντίθεση με την οικονομία, ο πολιτισμός μας εμπλουτίζει» και «Χωρίς πολιτισμό, δεν υπάρχει μέλλον», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Ορισμένοι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική.

Παρά το ψιλόβροχο, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για δύο ώρες στους δρόμους του Μον ντεζ Αρ, της ιστορικής συνοικίας των Βρυξελλών όπου στεγάζονται πολλά μουσεία. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Το 4ο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να υποχωρεί στο Βέλγιο, οι απόλυτοι αριθμοί μολύνσεων μειώνονται εδώ και τρεις εβδομάδες και οι ειδικοί που συμβουλεύουν την κυβέρνηση δεν είχαν εισηγηθεί σε αυτό το στάδιο νέα μέτρα για τον τομέα του πολιτισμού, μολονότι η κατάσταση παραμένει οριακή στα νοσοκομεία. Κάνοντας λόγο για “ανακολουθία” ή ακόμη και για “παραλογισμό”, πολλοί ειδικοί του υγειονομικού τομέα κατήγγειλαν δημοσίως την απόφαση, δεδομένου μάλιστα ότι καφετέριες και εστιατόρια μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν σε όλη τη χώρα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί