ΤΡΕΛΟ ΚΑΖΟ! Οι περισσότερες από τις μαϊμούδες στις οποίες ο Έλον Μασκ είχε εμφυτεύσει τσιπ…ΠΕΘΑΝΑΝ και μάλιστα βασανιστικά!

Και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα.

Δεκαπέντε από τις συνολικά 23 μαϊμούδες στις οποίες εμφυτεύτηκε το ειδικό τσιπ εγκεφάλου Neuralink στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Ντέιβις το 2017-2020 πέθαναν, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων της Επιτροπής Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική (PCRM).


Μετά από μελέτη κτηνιατρικών αρχείων που ζητήθηκαν προηγουμένως από το πανεπιστήμιο, η ομάδα φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μαϊμούδες που χρησιμοποιήθηκαν στο πείραμα Neuralink υπέστησαν κακομεταχείριση και «ακραία ταλαιπωρία».

«Σχεδόν κάθε μαϊμού στην οποία είχαν τοποθετηθεί εμφυτεύματα στο κεφάλι της υπέφερε από αρκετά εξουθενωτικές επιπτώσεις στην υγεία. Ειλικρινά, ακρωτηρίαζαν και σκότωναν τα ζώα», καταγγέλλεται στη New York Post.

Ήδη η ομάδα υπέβαλε προσχέδιο καταγγελίας στο Υπουργείο Γεωργίας για να ξεκινήσει έρευνα για το πείραμα, επικαλούμενη πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί προστασίας των ζώων των ΗΠΑ.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί