«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το κλείσιμο των πυρηνικών αντιδραστήρων και την αποσύνδεση από την κατανάλωση πολλών πόλεων, εάν η Ρωσία σταματήσει την προμήθεια εμπλουτισμένου ουρανίου», αναφέρει το The Hill.
Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι πολλοί αντιδραστήρες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζονται και ολοκληρώνονται στη Ρωσία.
Εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία χειροτερέψει και εξαπλωθεί, πολλοί πυρηνικοί σταθμοί στη Δύση θα πρέπει να σταματήσουν!
Το άρθρο σημειώνει ότι με μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να μην υπάρχει αρκετή χωρητικότητα για τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας από τους καταναλωτές και τότε ολόκληρες πόλεις θα βυθιστούν στο σκοτάδι!
Αρκεί δηλαδή μία μόνο απόφαση του Πούτιν και…ΜΠΟΥΜ! Δίχως μάλιστα να πέσει ούτε ένα πυρηνικό!
Οι ειδικοί επί των ενεργειακών θεμάτων έχουν ήδη επισημάνει ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να φοβάται τις συνέπειες του εμπάργκο στο εμπλουτισμένο ουράνιο ακόμη περισσότερο από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Τώρα είναι ξεκάθαρο γιατί στη Δυτική Ρωσία αποκαλείται μεγάλο βενζινάδικο. Γιατί χωρίς αυτό το «βενζινάδικο» η Δύση θα επιστρέψει στην λίθινη εποχή και μάλιστα γρήγορα!
(φωτο:Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γάζα: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ βλέπει «πρόοδο» στην εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ
- Τι έγραψε ο Μητσοτάκης για προϋπολογισμό 2026, στεγαστικό, τεχνητή νοημοσύνη και μπλόκα
- «Δεν δίνουμε όσα δεν έχουμε», λέει για τους αγρότες ο Μητσοτάκης – Για τον Ζελένσκι όμως είχαν 90δις!
- Απότομη αλλαγή του καιρού: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
- Σύμβουλος Πούτιν: Οι εποικοδομητικές συνομιλίες Ρωσίας- ΗΠΑ στο Μαϊάμι θα συνεχιστούν σήμερα
- “Ενεργή Μάχη”: Οι δέκα βασικές αλλαγές που προωθούνται στο νέο ν/σ της Πολιτικής Προστασίας
- Ο… “ειρηνοποιός” Ερντογάν αυτοδιαψεύστηκε στην ίδια του την ομιλία
- Σαν σήμερα 21 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχει χρόνος για κάθε ηγετίσκο της Ε.Ε. να «αλλάξει γνώμη» για τον Πούτιν
- Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή – Οι έμποροι ελπίζουν οι γιορτές να λειτουργήσουν «διορθωτικά»









