Τραπεζικό trojan απαιτεί χρήματα για την “αποκάλυψη” μολυσμένων από τον Covid-19

Το διαβόητο Ginp banking Trojan, το οποίο απέκτησε τη δυνατότητα εισαγωγής ψεύτικων μηνυμάτων κειμένου στα εισερχόμενα μιας κανονικής εφαρμογής SMS τον Μάρτιο, έχει πλέον αποκτήσει μια νέα λειτουργικότητα που εκμεταλλεύεται την πρόσφατη πανδημία. Αφού εγκατασταθεί στο τηλέφωνο του θύματος, το Ginp Trojan μπορεί να λάβει εντολή από τον εισβολέα να ανοίξει μια ιστοσελίδα με τίτλο […]

Το διαβόητο Ginp banking Trojan, το οποίο απέκτησε τη δυνατότητα εισαγωγής ψεύτικων μηνυμάτων κειμένου στα εισερχόμενα μιας κανονικής εφαρμογής SMS τον Μάρτιο, έχει πλέον αποκτήσει μια νέα λειτουργικότητα που εκμεταλλεύεται την πρόσφατη πανδημία.

Αφού εγκατασταθεί στο τηλέφωνο του θύματος, το Ginp Trojan μπορεί να λάβει εντολή από τον εισβολέα να ανοίξει μια ιστοσελίδα με τίτλο “Coronavirus Finder”, η οποία ισχυρίζεται ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχουν άνθρωποι μολυσμένοι από τον ιό. Για να μάθει πού βρίσκονται αυτά τα άτομα, ζητείται από το θύμα να πληρώσει 75 ευρώ. Αν το θύμα συμφωνήσει, μεταφέρεται σε ιστοσελίδα πληρωμής. Μόλις καταγραφούν τα στοιχεία πληρωμής, ωστόσο, το θύμα δεν χρεώνεται ούτε αυτό το ποσό ούτε λαμβάνει πληροφορίες για αυτά τα «μολυσμένα» άτομα. Αντ’ αυτού, τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας έχουν μόλις παραδοθεί σε ψηφιακούς εγκληματίες.

Το Ginp είναι ένα Trojan που έχει εξελιχθεί γρήγορα από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά, αποκτώντας συνεχώς νέες δυνατότητες. Επιπλέον, ενώ στο παρελθόν οι στόχοι ήταν κυρίως κάτοικοι της Ισπανίας, το όνομα αυτής της τελευταίας έκδοσης υποδηλώνει ότι οι επιτιθέμενοι σχεδιάζουν να στοχεύσουν και σε άλλες χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ginp μπορείτε να διαβάσετε στο Kaspersky Daily. Για να μειώσετε τον κίνδυνο έκθεσης στο Ginp ή σε άλλα τραπεζικά Trojans, οι ειδικοί της Kaspersky συνιστούν:

• «Κατεβάζετε» εφαρμογές μόνο από τα επίσημα Android Stores.
• Μην κλικάρετε σε ύποπτα links και μην αποκαλύπτετε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης ή πληροφορίες πιστωτικών/χρεωστικών καρτών. 
• Εγκαταστήστε μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας στο τηλέφωνό σας, που προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα απειλών, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών Trojans. 

Από Ναυτεμπορική, ΦΩΤΟ Unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί