Τράπεζα της Αγγλίας: Χρησιμοποιεί τον όρο “γονέας που γεννά” αντί “μητέρα” – Τα στελέχη της θα φορούν κορδόνια ουράνιου τόξου

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει χρησιμοποιήσει ορολογία ουδέτερου φύλου που υποδηλώνει ότι άτομα οποιασδήποτε ταυτότητας φύλου μπορούν να μείνουν έγκυος.

Ειδικότερα χρησιμοποιεί τον όρο «γονέας που γεννά» (birhing parent) αντί της λέξης μητέρα.

Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δέχεται πυρά για επανειλημμένες αυξήσεις επιτοκίων, προσφέρεται να πληρώσει για το προσωπικό της για να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου στο πλαίσιο της ιδιωτικής πολιτικής υγειονομικής περίθαλψης. 

Εξηγεί ότι ο όρος ουδέτερου φύλου αναφέρεται στον «γονέα που είναι/ήταν έγκυος στο παιδί, αλλά περιλαμβάνει άτομα οποιασδήποτε ταυτότητας φύλου».

Τα σχέδια είναι έτοιμα προκειμένου η Τράπεζα της Αγγλίας να μετατρέψει όλες τις τουαλέτες στον έβδομο όροφο των κεντρικών της γραφείων στο Λονδίνο σε εγκαταστάσεις unisex. 

Θα δοθούν στόχοι διαφορετικότητας και ένταξης στους υπαλλήλους που θα αξιολογούνται κάθε χρόνο

Στην υποβολή της στο Stonewall (φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των LGBTQ ατόμων), η Τράπεζα της Αγγλίας αναφέρει ότι και στους 4.000 υπαλλήλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δοθούν επίσης “στόχοι διαφορετικότητας και ένταξης“, οι οποίοι θα αξιολογούνται κάθε χρόνο.

Τα ανώτερα στελέχη καλούνται να φορούν κορδόνια ουράνιου τόξου

Το προσωπικό ενθαρρύνεται επίσης να περιλαμβάνει τις αντωνυμίες του στις υπογραφές του email, ενώ τα ανώτερα στελέχη καλούνται να φορούν κορδόνια ουράνιου τόξου και να εμφανίζουν σύμβολα ουράνιου τόξου στους σταθμούς εργασίας τους. 

Εισαγωγή «ποσοτικών στόχων» για την πρόσληψη προσωπικού LGBT

Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει ένα σύστημα προσλήψεων που θα περιλαμβάνει «ευρύτερους ορισμούς φύλου» σύμφωνα με τα σχέδια για την εισαγωγή «ποσοτικών στόχων» για την πρόσληψη προσωπικού LGBT. 

Σε μια δήλωση, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας είπε: «Η Τράπεζα έχει δεσμευτεί να είναι ένας χώρος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους συναδέλφους της που είναι όλοι αφοσιωμένοι στην παροχή νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας». 

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας «επιδίωξε να διευκρινίσει ότι πτυχές της πολιτικής μας για την οικογενειακή άδεια ισχύουν για έγκυος άτομα, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί