Τρανς άνδρας έμεινε έγκυος κατά την φυλομετάβαση: «Από τα πιο αντρικά πράγματα που έκανα» (ΦΩΤΟ)

Σήμερα, ο ενός έτους Ronan μεγαλώνει από τον Schade και τον σύζυγό του, Jordan

Το αναπάντεχο ταξίδι εγκυμοσύνης του μοιράστηκε ένας transgender άνδρας, που έμεινε έγκυος μετά από «one night stand μέσω Grindr».

Ο Ash Patrick Schade βρισκόταν εδώ και δύο χρόνια στη διαδικασία φυλομετάβασης όταν έμεινε έγκυος τον Φεβρουάριο του 2020 μετά από ραντεβού με έναν άνδρα στο Grindr, παρά το γεγονός ότι ο 28χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής, που εργάζεται στον τομέα της υγείας, και έπαιρνε αντιανδρογόνα εκείνη την περίοδο.

Τρανς άνδρα έμεινε έγκυος κατά την φυλομετάβαση: «Από τα πιο αντρικά πράγματα που έκανα»
Ένα μήνα αφότου έμεινε έγκυος, ο Schade γνώρισε τον σημερινό σύζυγό του, τον 28χρονο Jordan.

Σήμερα, ο ενός έτους Ronan μεγαλώνει από τον Schade και τον σύζυγό του, Jordan. «Ήταν τεράστιο σοκ, αλλά ερωτεύτηκα την κοιλιά μου», λέει ο Schade, που χαρακτήρισε τη γέννα «ένα από τα πιο αντρικά πράγματα» που έχει κάνει ποτέ.

«Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσα να μείνω έγκυος ενώ έπαιρνα αντιανδρογόνα και αντιοιστρογόνα, καθώς είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο», είπε ο Schade, από το Χάντινγκτον της Δυτικής Βιρτζίνια, στο Mercury Press.

Τρανς άνδρα έμεινε έγκυος κατά την φυλομετάβαση: «Από τα πιο αντρικά πράγματα που έκανα»
Ο Schade έμεινε έγκυος τον Φεβρουάριο του 2020: «Ήταν τεράστιο σοκ, αλλά ερωτεύτηκα την κοιλιά μου».

Ένα μήνα αφότου έμεινε έγκυος, ο Schade γνώρισε τον σημερινό σύζυγό του, τον 28χρονο Jordan. Οκτώ μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2020 γεννήθηκε ο Ronan. Το ζευγάρι μεγαλώνει μαζί το παιδί, με την υποστήριξη φίλων, της τρανς κοινότητας και της εκκλησίας του Satanic Temple, της οποίας είναι μέλος.

Η ιστορία αυτής της αντισυμβατικής οικογένειας δεν σταματάει, όμως, εδώ. Ο πατέρας ενός παιδιού, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης στήθους μετά τη γέννηση του Ronan, λέει ότι θέλει κι άλλα παιδιά και καθυστερεί την πλήρη διαδικασία αλλαγής φύλου για να το κάνει.

Αποφάσισε να αλλάξει φύλο σε ηλικία περίπου 25 ετών – μετά από μια «φρικτή παιδική ηλικία» και μια απόπειρα αυτοκτονίας που προκλήθηκε λόγω δυσφορίας φύλου.

Πριν τη φυλομετάβαση, ο Schade πάντα ένιωθε ότι ήταν «σε λάθος σώμα», όπως εξήγησε, ενώ οι γονείς του τον έστειλαν σε θεραπεία μεταστροφής -πλέον παράνομη στις ΗΠΑ- για να «διορθώσει» τον μπερδεμένο έφηβο.

«Έκρυβα το στήθος μου και δήλωνα αγόρι στο σχολείο και φορούσα goth σκούρα ρούχα για να κρύβομαι», θυμάται. «Μέχρι που μια μέρα, η μητέρα μου, που δεν θέλει να κατονομαστεί, με έστειλε στο σχολείο με ένα ροζ σετ για φωτογραφίες και η δασκάλα μου δήλωσε δυνατά ότι ήμουν στην πραγματικότητα κορίτσι».

Ο Schade είπε ότι έγινε από «δημοφιλής σε τίποτα σε ένα βράδυ» και δέχτηκε επιθέσεις από συμμαθητές του και γονείς. «Είχα μια πραγματικά φρικτή παιδική ηλικία και έκανα απόπειρα αυτοκτονίας λόγω δυσφορίας φύλου και του τραύματος που πέρασα».

Μετά τη γέννηση του Ronan τον Οκτώβριο του 2020, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το στήθος του.

Το 2018, ο Schade ξεκίνησε τη φυλομετάβασή του – και δύο χρόνια αργότερα, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι ήταν πνευματικά προετοιμασμένος να κυοφορήσει ένα μωρό.

Ο Schade ήταν παλαιότερα παντρεμένος με άλλον άντρα πριν γνωρίσει τον Jordan και είπε ότι χρησιμοποίησε το Grindr για να ξεπεράσει τον χωρισμό. «Περνούσα μια δύσκολη περίοδο από το 2019 και το 2020 και πάλευα με την ψυχική μου υγεία λόγω του διαζυγίου», εξήγησε.

Ο Schade δηλώνει ότι θέλει να αποκτήσει περισσότερα παιδιά.

Όταν αποφάσισε να το κάνει, συνάντησε ένα ακόμη εμπόδιο: να λάβει σωστή υγειονομική φροντίδα. «Κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την υπόθεσή μου», είπε. «Ήμουν μια περίπτωση τόσο υψηλού κινδύνου, με πολλές πιθανότητες να πάει στραβά η εγκυμοσύνη».

Τελικά βρήκε τον κατάλληλο γιατρό και ο τοκετός κύλησε χωρίς προβλήματα. «Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά η γέννα ήταν ένα από τα πιο αντρικά πράγματα που έχω κάνει. Για μένα, το να είσαι άντρας δεν είχε ποτέ να κάνει με το να έχεις το μεγαλύτερο πέος – αφορά το τι κάνεις για να βοηθήσεις τους άλλους, τι θα μπορούσες να καταφέρεις και να πετύχεις».

lifo/ photo instagram screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί