δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, καθώς η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο, που στοχεύει ειδικά στην Omicron.
«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα ζούμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, η εταιρεία του οποίου ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο mRNA κατά του ιού, σε συνεργασία με τον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.
Στο μεταξύ, την ώρα που η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής του ιού, Omicron δείχνει να υποχωρεί στην Ευρώπη, ο Σαχίν είπε ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο κύμα.
Οι νέες παραλλαγές ήταν και είναι αναπόφευκτες «επειδή ο ιός θα μεταλλαχθεί περαιτέρω», είπε, οδηγώντας ενδεχομένως σε νέες εξάρσεις κρουσμάτων. Όμως ο κόσμος «είχε εισέλθει σε μια φάση όπου οι κοινωνίες κατανοούν καλύτερα πώς να αντιμετωπίσουν τον ιό», είπε ο Σαχίν. «Πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα», είπε ο επικεφαλής της BioNTech.
Η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει πουλήσει πολύ περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της κατά του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου ειδικά για την Omicron.
Τα πρώτα δοκιμαστικά δεδομένα για τα προσαρμοσμένα στην παραλλαγή εμβόλια αναμένονται τον Μάρτιο, είπε ο Σαχίν, προσθέτοντας επίσης στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι οι πρώτες παραδόσεις θα πάνε πιο πίσω χρονικά, καθώς θα μπορούσαν να γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, εάν χρειαστεί. Σύμφωνα με όσα είπε ο Σαχίν, για να αιτιολογήσει την καθυστέρηση, «ο ΕΜΑ έπρεπε να περιμένει περισσότερο από το προγραμματισμένο για τα δεδομένα που απαιτούνται για έγκριση».
(protothema – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- To χιούμορ του Τσακ Νόρις στο τελευταίο βίντεο που ανέβασε για τα 86α γενέθλιά του
- Τ. Θεοδωρικάκος: «Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας»
- Νέες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στον Ειρηνικό κατά των «ναρκοτρομοκρατών»
- Απίστευτη: 96χρονη Αμερικανίδα με εκατομ. ακολούθους μακιγιάρεται και ντύνεται για τα γενέθλιά της σε viral βίντεο!
- Πώς είναι να ζεις στο κέντρο της Αθήνας με παιδιά; Οι επίμονοι κάτοικοι του κέντρου απαντούν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- ΗΠΑ-Ισραήλ χτύπησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – Παγκόσμια ανησυχία για τη ραδιενέργεια
- Περίπου 260.000 θαυμαστές στη Σεούλ για τη μεγάλη επιστροφή των BTS, vid
- Τι ανακοίνωσε διεθνιστικός οικονομικός οίκος για την Ελλάδα
- Ταξί: Τη Δευτέρα ψηφίζεται το ν/σ – Αφαιρείται η “παρακώλυση συγκοινωνιών” από τους λόγους ανάκλησης άδειας ΕΔΧ









