Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας, ζήτησε την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους υπαλλήλους σουπερμάρκετ, στους οδηγούς μέσων μεταφοράς, στους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα σε καθημερινή βάση.
Απαίτησε μάλιστα να μην υπάρχουν αντιρρήσεις.
Αναφέρθηκε στους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους: «Θα πρέπει να αυξηθούν οι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους. Δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους εκεί που βρισκόμαστε οι υπόλοιποι και να μας θέτουνε σε κίνδυνο», ανέφερε.
Αναφορικά δε, με τον προβληματισμό των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία των Σεπτέμβριο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ηλικιακό όριο πρέπει να οριστεί στα πέντε έτη και άνω.
«Το όριο πρέπει να κατέβει στα 5 έτη. Έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες και οι τελευταίες μελέτες μας οδηγούν προς αυτήν την επιλογή. Εάν δεν πετύχουμε τη συλλογική ανοσία μέχρι το άνοιγμα των σχολείων ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και στα παιδιά», κατέληξε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης