Με πρόταση για προμήθεια φυσικού αερίου, οι τιμές του οποίου έχουν εκτοξευτεί τεχνηέντως το τελευταίο διάστημα, από κοινού για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προσήλθε στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!
Όπως ανάφερε, η Ανατολική Μεσόγειος «μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να διαμορφωθεί ως μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση», μέσω της μεταφοράς είτε φυσικού αερίου, είτε φθηνού «πράσινου» ηλεκτρικού ρεύματος από την βόρεια Αφρική (Αίγυπτο), μέσω Ελλάδας!»
Προχωρά λοιπόν, στο πλαίσιο της διακήρυξης των Αθηνών (ΕΔΩ) η σταδιακή αποδυνάμωση και αντικατάσταση της Ευρώπης από την Ευρωμεσογειακή Ένωση, καθώς, όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, το να τροφοδοτείται η Ευρώπη όχι απευθείας από την Ρωσία, αλλά από την Βόρεια Αφρική με «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, καθιστά την Μεσόγειο (ιδιαιτέρως την Ανατολική, εκεί που βρίσκεται η γειτονιά μας) «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» και ενδυναμώνει την ιδέα του εύρω-μεσογειακού τραστ κρατών με πόλεις-κλειδιά την Θεσσαλονίκη (Βαλκάνια) και την Ιερουσαλήμ (Ανατ. Μεσόγειος) έναντι των Βρυξελλών. Άπαξ δε και η Τουρκία συμφωνήσει, με αυτή ή με μια άλλη πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση, στο μεγάλο αυτό πρότζεκτ, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο εύκολα.
Δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής:
«Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σε ένα πιο διαρθρωτικό επίπεδο, με παρεμβάσεις που μπορούν να δρομολογηθούν, σε πρώτη φάση, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ενδεικτικά, αναφέρω τη δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τη δυνατότητα να μπορούμε να αυξήσουμε την αποθήκευση φυσικού αερίου έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες βραχυπρόθεσμες στρεβλώσεις στην αγορά όταν χρειαζόμαστε περισσότερο φυσικό αέριο.
Θα έχω την ευκαιρία, στα πλαίσια της συζήτησης, να ενημερώσω τους ομολόγους μου και για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να διαμορφωθεί ως μια εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είτε μιλάμε για φυσικό αέριο -το οποίο θα μπορεί να μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και από εκεί προς το ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου- είτε μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα μπορεί να παράγεται, πάλι στη Βόρεια Αφρική σε πολύ συμφέρουσες, σε ιδανικές θα έλεγα, συνθήκες και να μεταφέρεται μέσω ενός καλωδίου, πάλι, από την Αίγυπτο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Η σημασία, λοιπόν, της Ανατολικής Μεσογείου έγκειται ακριβώς και ως προς αυτή της την διάσταση, η οποία συναρτάται άμεσα με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Κάντε ό,τι λέω για να σταματήσει ο πόλεμος του Ζελένσκι, αλλιώς μην σπαταλάτε τον χρόνο μου»
- Το παχουλό περιστέρι…που δεν μπορεί να πετάξει έγινε viral! vid
- ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε άνδρα στο Σικάγο κατά τη διάρκεια απόπειρας σύλληψης
- Πάνω από 7 στους 10 με καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές
- Σχέδιο για την ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα έχει καταρτίσει το αμερικανικό Πεντάγωνο
- Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα στο Καστελλόριζο
- Τους… Oreshnik τρέμει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Θέμα λίγων λεπτών να πλήξουν το Λονδίνο ή τη Μαδρίτη», video
- Διάταξη για την καταβολή του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας με 200 ένσημα φέρνει η κυβέρνηση
- Φρικτό δυστύχημα στην Ινδία: Φορτηγό πάτησε πλήθος ανθρώπων σε γιορτή – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
