Τόνι Μπλερ σαν άλλος…Πιερρακάκης: ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ για όλους, vid

Ο υπερδιεθνιστής πολιτικός καλύτερα θα ήταν να ζητήσει...συμβουλές από τους Πιερρακάκη-Μητσοτάκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, μαζί με τον πρώην ηγέτη των Τόρις, Γουίλιαμ Χέιγκ, ζήτησαν από την τοπική κυβέρνηση να εισαγάγει μια ψηφιακή ταυτότητα που θα μπορούν να έχουν όλοι οι πολίτες στα τηλέφωνά τους και η οποία θα περιέχει στοιχεία όπως διαβατήριο, άδεια οδήγησης, φορολογικά μητρώα κ.α.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία είναι μία δημοσκόπηση του YouGov που έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στη Βρετανία υποστήριξαν ένα τόσο επεμβατικό και υψηλού κινδύνου έργο επιτήρησης.

Η ομάδα εκστρατειών Big Brother Watch καταδίκασε τον Sir Tony για «αναβίωση αποτυχημένων προτάσεων για ένα παρεμβατικό μαζικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και μια κατάσταση βάσης δεδομένων».

Ωστόσο, μια (ΣΤΗΜΕΝΗ;;;) δημοσκόπηση του YouGov αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς (54%) θα υποστήριζαν την εισαγωγή ενός συστήματος εθνικών δελτίων ταυτότητας στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την έρευνα σε περισσότερους από 4.000 ενήλικες σήμερα, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) δήλωσε ότι θα υποστήριζε σθεναρά τα εθνικά δελτία ταυτότητας, με το 31% να λέει ότι θα τείνει να υποστηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο.

(φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί