Το YouTube κατέβασε τη συνέντευξη του διάσημου ανοσολόγου Dr Mike Yeadon επειδή έκρινε «θανάσιμα ανίκανους» τους ειδικούς (Vid)

Ο Δρ Mike Yeadon υποστήριξε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί «θανάσιμα ανίκανη» επιστημονική συμβουλή, ως απάντηση στην Covid-19. Το YouTube κατέβασε μυστηριωδώς ένα βίντεο, στο οποίο ο ανοσολόγος εξηγούσε την άποψή του.

Η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (SAGE) έχει κάνει πολλά πράγματα λάθος, σχετικά με την πανδημία Covid-19, λέει ο Δρ Mike Yeadon, που είναι ειδικός στην αλλεργία, την ανοσολογία και τις αναπνευστικές παθήσεις, με πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του ως αντιπρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικού αξιωματούχου της Pfizer. Προφανώς τα διαπιστευτήριά του δεν μετρούσαν καθόλου όμως, όταν οι ψηφιακοί «λογοκριτές» του YouTube παρατήρησαν ότι επικρίνει την επικρατούσα ρητορική, σχετικά με την αναγκαιότητα των lockdown.

Για το δικό της μοντέλο, η SAGE υπέθεσε ότι ολόκληρος ο πληθυσμός ήταν ευπαθής στο SARS-CoV-2 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα πέρυσι. Και τώρα θεωρεί ότι μόνο ένα μέρος του πληθυσμού έχει μολυνθεί μέχρι στιγμής, με βάση την ανιχνεύσιμη παρουσία αντισωμάτων στο αίμα τους. Αυτές οι παρεμβάσεις βρίσκονται πίσω από τους αυστηρούς περιορισμούς, που ισχύουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν ένα μαζικό και θανατηφόρο ξέσπασμα του Covid-19, όπως λένε.


Σύμφωνα με τον Δρ Yeadon, οι υποθέσεις είναι εντελώς λανθασμένες και το χειρότερο μέρος της νόσου έχει τελειώσει, με την Covid-19 να μπαίνει πλέον στο παρασκήνιο ως μια σχετικά δυσάρεστη, αλλά κατά τα άλλα συνηθισμένη εποχιακή αναπνευστική νόσος. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στην πραγματικότητα δεν ήταν ευπαθές στον ιό, χάρη στη διασταυρούμενη ανοσία που επήλθε σε μεγάλο βαθμό, από την προηγούμενη έκθεσή του σε άλλα είδη κορωνοϊών. Αυτά τα είδη κυμαίνονται από το σχετικά εξωτικό SARS-CoV-1 που έχει στενή σχέση με τον SARS-CoV-2, το παθογόνο πίσω από το ξέσπασμα της επιδημίας του SARS το 2002-2004, έως τους ανθρώπινους κορωνοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

Ο μεγάλος αριθμός των θετικών τεστ Covid-19 δεν είναι ενδεικτικός του αριθμού των ενεργών περιπτώσεων, υποστηρίζει ο Δρ Yeadon. Η κοινή δοκιμή PCR ανιχνεύει υπολείμματα RNA του κορωνοϊού, αλλά δεν μπορεί να πει εάν προήλθαν από ζωντανούς ιούς ή από εκείνους που έχουν καταπολεμηθεί από το ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχουν επίσης ψευδώς θετικά τεστ. Τα μαζικά τεστ προκαλούν αύξηση των ψευδών τεστ, λέει, καθώς όλο και λιγότερο έμπειρο προσωπικό στον τρόπο σωστής διεξαγωγής των τεστ προσλαμβάνεται για να τα εκτελέσει.

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των ατόμων που έχει σήμερα ανοσία στο Covid-19 υποτιμάται σοβαρά, επειδή μετράται από την παρουσία αντισωμάτων στο αίμα των ανθρώπων, υποστηρίζει ο Δρ Yeadon. Τα επίπεδα αντισωμάτων αυξάνονται όταν ένας οργανισμός αντιδρά σε μια ενεργή λοίμωξη, αλλά η μνήμη ανοσοαπόκρισης – η οποία καθορίζει εάν το ανοσοποιητικό σύστημα έχει εκπαιδευτεί για να νικήσει μια ασθένεια – αποθηκεύεται σε Τ-κύτταρα. Έτσι, ένα άτομο που είναι απόλυτα ικανό να αντέξει μια λοίμωξη Covid-19 μπορεί να βγάλει αρνητικό τεστ αντισωμάτων, καταλήγει.

Ο Δρ Yeadon έκανε την υπόθεσή του και εξήγησε γιατί πιστεύει ότι η συμβουλή του SAGE είναι «θανάσιμα ανίκανη» σε πολλές συνεντεύξεις, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεδρίασης 30 λεπτών με το Unlock UK, ένα μέσο που αντιμετωπίζει το lockdown με σκεπτικισμό. Το βίντεο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και είναι διαθέσιμο στο Facebook, αλλά για κάποιο λόγο κατέβηκε από το YouTube, το οποίο αναφέρει, ότι παραβίασε τους όρους υπηρεσίας του.


Oι γίγαντες της δυτικής τεχνολογίας έχουν πιεστεί ασταμάτητα από πολιτικούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης για να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες τους. Η ιδέα τους σχετικά με το τι συνιστά παραπληροφόρηση φαίνεται να ευθυγραμμίζεται στενά με τη ρητορική που επικρατεί, ενώ οι καταγγελίες για λογοκρισία προέρχονται από εκείνους που αμφισβητούν την κυρίαρχη ρητορική.
Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στο πως ανταποκρίνονται στην κάλυψη του θέματος Covid-19, καθώς πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με περιορισμούς στην καλύτερη των περιπτώσεων και, στη χειρότερη περίπτωση, με κυβερνητική επίθεση στις ελευθερίες τους. Μόλις αυτήν την εβδομάδα, ο Επίτροπος Met Neil Basu, ανώτερος αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής της Βρετανίας, υποστήριξε την τιμωρία όσων διέδωσαν «παραπληροφόρηση που θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή των ανθρώπων», όπως θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολιασμού για covid.

Ο Δρ Yeadon, παρεμπιπτόντως, υποστηρίζει ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά του Covid-19 θα ήταν περιττός, επειδή το ξέσπασμα έχει σχεδόν ακολουθήσει τη φυσική του πορεία, πριν καν υπάρξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Πηγή: RT / photo video screenshot

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί