Το ξενοδοχείο της Ατζέντας 21

Θυμίζει την Κιβωτό του Νώε, προστατεύοντας τους επισκέπτες από φυσικές καταστροφές παγκόσμιας κλίμακας όπως σεισμούς, τσουνάμι και σφοδρές πλημμύρες.

 

Πρόκειται για ξενοδοχείο που αναμένεται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια.

Ο αρχιτέκτων, Alexander Remizov, το σχεδίασε, όπως ισχυρίζεται, έτσι ώστε να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε καταστροφικά φαινόμενα στον πλανήτη, με τα οποία τρομοκρατούν τους ανθρώπους για να τους μαντρώσουν σε πόλεις, πλωτές πόλεις ή… ξενοδοχεία, όπως ορίζει η Ατζέντα 21, προκειμένου να αναζωογονηθεί δήθεν η φύση.

Η ιδέα για το ντιζάιν προήλθε, σε μεγάλο μέρος της, από τη συμμετοχή του Remizov στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) -όπου «παγκόσμια» βλέπε Νέα Τάξη- με τίτλο «Αρχιτεκτονική για Ανακούφιση των Καταστροφών«.

Το κτίριο μπορεί να παραμένει στην ξηρά αλλά και στο νερό αναλόγως με τις ανάγκες κάθε φορά.

Χαρακτηρίζεται ως ένα ανεξάρτητο βιοκλιματικό κτίριο.  

Στο εσωτερικό υπάρχει ακόμη και θερμοκήπιο το οποίο θα δημιουργεί «φρέσκο» αέρα.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.