To τίμημα του Πούτιν για την Ουκρανία – Θα το πληρώσει η Ρωσία;;;

Ξεκίνησαν τα ανταλλάγματα εντός Ρωσίας;;; Αντιδράσεις για ένα νέο νομοσχέδιο που αν περάσει, σκλαβώνει τους Ρώσους!!!

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, η Ρωσική Κρατική Δούμα ενέκρινε νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη συλλογή και αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων στην Ρωσία.

Για να αποφευχθεί η κακή χρήση ή ο κακός χειρισμός βιομετρικών δεδομένων από ιδιωτικές επιχειρήσεις, η νομοθεσία απαιτεί όλες οι σαρώσεις προσώπου και τα δείγματα φωνής να αποθηκεύονται σε ένα κεντρικό Ενοποιημένο Βιομετρικό Σύστημα (UBS).

Ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από την Κρατική Δούμα ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο «προστατεύει» τα βιομετρικά δεδομένα των Ρώσων και εγγυάται ότι η συλλογή τέτοιων δεδομένων είναι εντελώς εθελοντική.

ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ γιατί ισχύει αυτό που ο Λιακόπουλος σημειώνει από την αρχή του πολέμου πως μάλλον το «παιχνίδι είναι στημένο και από την αρχή συμφωνημένο»!

Η Ρωσία καθυστερεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, παίρνει εδαφικά κέρδη, αλλά ταυτόχρονα υποχρεώνεται να εισάγει στο εσωτερικό της μεθόδους καταναγκασμού και ελέγχου της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.

Βέβαια κατά πολλούς, αυτό που αποφάσισε η Ρωσία ακούγεται αρκετά καλό. Τι δεν αρέσει; 

Όπως μεταδίδεται:

1. ΤΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το νομοσχέδιο υποτίθεται ότι θα σταματήσει την αδίστακτη κερδοσκοπία και την κατάχρηση από εταιρείες και επιχειρήσεις. Η ευρηματική λύση; Δώστε τα βιομετρικά δεδομένα της χώρας σε μια εμπορική επιχείρηση :

πηγή: Nakanune.ru

Ο θεματοφύλακας των βιομετρικών δεδομένων της Ρωσίας, το Centre for Biometric Technologies JSC (μετοχική εταιρεία), έχει τα ακόλουθα ενδιαφερόμενα μέρη : Rostelecom (49%), την ρωσική κυβέρνηση μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιουσίας (25%) και την Τράπεζα της Ρωσίας (25%).

Η Τράπεζα της Ρωσίας —όπως όλες οι φιλικές κεντρικές τράπεζες— δεν είναι κρατική υπηρεσία. Η Rostelecom, η οποία αρχικά είχε οριστεί ως ο μοναδικός διαχειριστής της UBS, είναι εν μέρει κρατική, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφικό μερίδιο.

Η κυβέρνηση παραδίδει τα βιομετρικά δεδομένα της Ρωσίας σε μια εμπορική επιχείρηση που δεν ελέγχει;;;;

“Αξίζει να σημειωθεί ότι το κράτος δεν θα έχει μερίδιο ελέγχου σε αυτήν την JSC”, ανέφερε η Katyusha.org .

Αντιδρώντας στην έγκριση του νομοσχεδίου, ένας εξέχων Ρώσος σχολιαστής σημείωσε:

Ο νόμος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αναδυόμενου συστήματος ψηφιακής διακυβέρνησης («Το κράτος ως πλατφόρμα») σύμφωνα με το πρότυπο της Παγκόσμιας Τράπεζας, το οποίο περιλαμβάνει την δημιουργία ψηφιακού προφίλ ενός πολίτη και ψηφιακού χρήματος υπό τον έλεγχο ιδιωτικών δομών.

2. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΜΑ. ΓΙΑΤΙ;

Συμπτωματικά, το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου ήταν κρυμμένο από τους νομοθέτες μέχρι την τελευταία στιγμή — κατά παράβαση των κανόνων της Δούμας :

[Οι νομοθέτες] βιάστηκαν τόσο πολύ που παρέκαμψαν ακόμη και τους κανονισμούς της Κρατικής Δούμας. Όπως έγραψε η Nina Ostanina [Πρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Οικογένεια, τις Γυναίκες και τα Παιδιά] στο κανάλι της στο Telegram, οι βουλευτές θα πρέπει να λάβουν το κείμενο του νομοσχεδίου τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία για να μπορέσουν να το μελετήσουν, και αυτό το νομοσχέδιο κατατέθηκε στην βάση δεδομένων της Κρατικής Δούμας μόλις απόψε.

Στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο πέρασε από την πρώτη του ανάγνωση προτού καν διατεθεί προς ανάγνωση – πράγμα που σημαίνει ότι οι νομοθέτες δεν είχαν ουσιαστικά χρόνο να εξετάσουν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου πριν από τη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία, ισχυρίζονται οι επικριτές.

Η Nakanune ανέφερε :

Το έγγραφο εγκρίθηκε χωρίς συζήτηση τροπολογιών, οι οποίες εμφανίστηκαν λίγο πριν από την δεύτερη ανάγνωση. Μάλιστα πολλοί βουλευτές ψήφισαν νόμο που δεν διάβασαν.

Ο βουλευτής της Δούμας Nikolay Kolomeitsev (Κομμουνιστικό Κόμμα) περιέγραψε την εσπευσμένη έγκριση του νομοσχεδίου ως «κατάφωρη παραβίαση όλων των πιθανών κανόνων»:

Δεν νομίζω ότι ο αντιπρόεδρος Πιοτρ Τολστόι είχε χρόνο να τα διαβάσει όλα μόνος του. Έχουμε ξεκινήσει το μονοπάτι που η Δούμα δεν έπρεπε ποτέ να διαβεί.

Οι βουλευτές του A Just Russia—For Truth καταψήφισαν το νομοσχέδιο, καταδικάζοντας τη νομοθεσία ως «δολιοφθορά»:

Μετάφραση: Το SRHR καταψήφισε νομοσχέδιο για την δημιουργία ενός νέου συστήματος συλλογής και αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων.
Επιτρέπει σε ξένες εταιρείες να εργάζονται, ακόμα και από μη φιλικές χώρες!
Δεν είναι σαφές για μένα προς τα πού κοιτάζει η FSB.
Αυτό δεν είναι νόμος, αλλά πραγματικό σαμποτάζ.

3. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ» Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;

Τις τελευταίες εβδομάδες, ακτιβιστές ασκούν πιέσεις κατά της έγκρισης του νομοσχεδίου. Η δημόσια κατακραυγή οδήγησε σε παραχωρήσεις: Μετά την παρέμβαση του Πατριάρχη Κυρίλλου, προστέθηκαν τροπολογίες που (δήθεν) διασφαλίζουν τον «εθελοντικό» χαρακτήρα της συλλογής βιομετρικών δεδομένων.

Είναι επαρκείς αυτές οι αλλαγές;

Η Κρατική Δούμα ισχυρίζεται ότι αυτός ο νέος νόμος «καθορίζει ότι η συλλογή βιομετρικών δεδομένων είναι μια απολύτως εθελοντική διαδικασία και η συλλογή βιομετρικών στοιχείων ανηλίκων θα πραγματοποιείται μόνο με την συγκατάθεση των γονέων».

Αλλά η εξαίρεση απαιτεί περισσότερα από ένα απλό «όχι ευχαριστώ». Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ίδιας της Κρατικής Δούμας , οι Ρώσοι θα πρέπει να υποβάλουν γραπτό αίτημα εάν δεν θέλουν να παραδώσουν τα βιομετρικά τους δεδομένα.

Μέσω Nakanune :

Επίσημα, ο νόμος απαγορεύει την αναγκαστική συλλογή βιομετρικών στοιχείων και στηρίζει το δικαίωμα ενός πολίτη να αρνηθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, αυτό το δικαίωμα συμπληρώνεται από ένα άλλο δικαίωμα – το δικαίωμα του κράτους να μην παρέχει καμία υπηρεσία σε ένα άτομο χωρίς να υποβάλλει βιομετρικά στοιχεία. Αυτή η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί στην περίπτωση του επίσημα «εθελοντικού» εμβολιασμού κατά του COVID, χωρίς τον οποίο οι άνθρωποι απολύονταν από την εργασία τους χωρίς αμοιβή.

Περισσότερες από 85.000 επιστολές κατά του νομοσχεδίου στάλθηκαν στην Κρατική Δούμα. Η Γιάνα Λαντράτοβα, Πρώτη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Κρατικής Δούμας, είπε ότι μόνη της έλαβε περισσότερες από 800 προσφυγές και συμμερίζεται τις ανησυχίες των ανθρώπων για διαρροές βιομετρικών δεδομένων.

«Το κοινό δεν ενημερώθηκε για ποιον σκοπό [η κυβέρνηση] θέλει να συστηματοποιήσει τα δεδομένα του και γιατί οι εμπορικοί οργανισμοί θα έχουν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων» , είπε.

Ο βουλευτής Mikhail Delyagin είπε ότι «ψήφισε επίσης κατά του ηλεκτρονικού στρατοπέδου συγκέντρωσης, αν και βελτιώθηκε ριζικά και με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του HRC [Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας]».

Επικριτές αναρωτιούνται: Δεν είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι οι Ρώσοι νομοθέτες προωθούν ένα εξαιρετικά μη δημοφιλές νομοσχέδιο για τα βιομετρικά στοιχεία, ακριβώς ένα χρόνο αφότου προσπάθησαν να επιβάλουν έναν εξαιρετικά μη δημοφιλή εθνικό νόμο για τον κώδικα QR;

4. ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ—ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ QR, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει!

Ο λογαριασμός βιομετρικών δεδομένων… έχει αποκτήσει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Όπως πριν από ένα χρόνο, πάλι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πρόκειται να εξεταστεί νομοσχέδιο που απορρίπτεται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των ειδικών. Πριν από ένα χρόνο ήταν κωδικοί QR, τώρα είναι βιομετρικά δεδομένα, που για κάποιο λόγο πρέπει επειγόντως να ρυθμιστούν (σ.σ. Υπάρχει λοιπόν συμφωνία άμεσης εφαρμογής;;;).

Ακριβώς όπως με τον νόμο για τον κώδικα QR, οι Ρώσοι έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Alexander Khinshtein, πρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Πολιτική Πληροφοριών, καταψξφίστηκε , αφού καυχήθηκε για το νομοσχέδιο για τα βιομετρικά στο κανάλι του στο Telegram:

 ( πηγή )

Το νομοσχέδιο πρέπει ακόμα να περάσει από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και να λάβει την υπογραφή του Πούτιν προτού γίνει νόμος – οπότε ποιος ξέρει, ίσως καταρρεύσει και καεί!

photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί