• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Συμβούλιο λογοκρισίας του Facebook περιλαμβάνει ακτιβίστρια υπέρ της μουσουλμανικής αδελφότητας

Το Συμβούλιο λογοκρισίας του Facebook περιλαμβάνει ακτιβίστρια υπέρ της μουσουλμανικής αδελφότητας

Το νέο συμβούλιο λογοκρισίας του Facebook, το οποίο θα αποφασίσει ποιο περιεχόμενο θα διαγραφεί από τις σελίδες του, περιλαμβάνει ακτιβίστρια υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

“Το ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα είναι σε θέση να ανατρέψει τις αποφάσεις του Facebook και του διευθύνοντος συμβούλου του, Mark Zuckerberg, σχετικά με το εάν πρέπει να επιτρέπονται μεμονωμένα κομμάτια περιεχομένου στο Facebook και το Instagram, είναι μια μεγάλη απάντηση στην κριτική του τρόπου, με τον οποίο η εταιρεία κοινωνικών μέσων, χειρίζεται το προβληματικό περιεχόμενο”, ανέφερε το Channel News Asia.

Το «συμβούλιο εποπτείας» θα περιλαμβάνει την βραβευμένη με Νόμπελ Τακκόλ Κάρμαν, τη γυναίκα της Υεμένης που έγινε ένα από τα πρόσωπα της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης το 2011.

Ο ακτιβισμός της Kάρμαν περιλαμβάνει την υποστήριξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μιας ισλαμικής οργάνωσης που κατηγορείται για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Kάρμαν είχε προηγουμένως καταγγείλει τις συλλήψεις μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και αντιτάχθηκε στην κίνηση απαγόρευσης της συμμετοχής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αιγυπτιακή πολιτική.

Στην Υεμένη, η Μουσουλμανική Αδελφότητα καθοδηγείται από τον Abdul Majeed al-Zindani, έναν Σουνιτικό Ισλαμιστή, που οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν «πιστό του Μπιν Λάντεν» και κάποιον που αναφέρεται ως «Ειδικά Καθορισμένος Παγκόσμιος Τρομοκράτης» από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Αναμφίβολα, η ανοχή της Kάρμαν να επιτρέπει την κριτική του Ισλάμ στην πλατφόρμα του Facebook είναι αμφισβητούμενη.

Άλλο μέλος της λογοκρισίας του Facebook είναι και η καθηγήτρια Pamela Karlan γνωστή για την επιθετικότητά της κατά του Tραμπ.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίζουν εάν οι αναρτήσεις σας παραβιάζουν τους όλο και πιο αυστηρούς κανόνες του Facebook.

Panagos 1337

photo video screenshot