Το σχέδιο που θα φέρει ΠΕΙΝΑ και «ΧΑΡΑΓΜΑ»: Οι κεντρικές τράπεζες εξοντώνουν τους ανθρώπους

Ποιο θα είναι το βασικό σημείο τριβής Ανατολής και Δύσης αφού ξεσπάσει ΧΑΟΣ!!!

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει όλεθρο στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων, ανεβάζοντας τις τιμές ενέργειας και τροφίμων και επιδεινώνοντας την παγκόσμια κρίση πείνας, αλλά το χάος ήταν ένα σημαντικό όφελος για τους εμπόρους βασικών εμπορευμάτων της Wall Street, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις ΗΠΑ:

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει όλεθρο στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων, ανεβάζοντας τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και επιδεινώνοντας τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και αυξάνοντας την πείνα σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, αν και είναι καταστροφικό για τους φτωχούς του κόσμου -εκατομμύρια από τους οποίους ζουν στα πρόθυρα της πείνας- το χάος ήταν ένα σημαντικό όφελος για τους γίγαντες της Wall Street, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι 100 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ετοιμάζονται να σπάσουν τα κέρδη από τις εμπορικές συναλλαγές εμπορευμάτων ρεκόρ φέτος (σ.σ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ!!! ΑΠΛΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΝΑ ΛΑΔΩΘΟΥΝ!!!).

«Οι 100 μεγαλύτερες τράπεζες βάσει εσόδων πρόκειται να κερδίσουν 18 δισεκατομμύρια δολάρια από τις συναλλαγές εμπορευμάτων το 2022», ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενο στοιχεία της εταιρείας Vali Analytics με έδρα το Λονδίνο. 

«Η πρόβλεψη είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη ότι οι άγριες διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία προσφέρουν ένα όφελος στους εμπόρους εμπορευμάτων, ακόμα και όταν ωθούν τα ευρωπαϊκά έθνη σε κρίση», πρόσθεσε το Bloomberg (σ.σ. ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ).

«Η Vali, μια εταιρεία ανάλυσης που παρακολουθεί τις συναλλαγές, συγκέντρωσε δεδομένα που περιλαμβάνουν τις πέντε κορυφαίες τράπεζες στις συναλλαγές εμπορευμάτων: Macquarie Group Ltd., Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. και Morgan Stanley».

Αν και οι τιμές του σιταριού και άλλων βασικών τροφίμων έχουν μειωθεί από το ανώτατο σημείο τους τους τελευταίους μήνες, παραμένουν σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών , αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους ευάλωτους στην πείνα και την ανέχεια.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα εκτιμά ότι «έως και 828 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν για ύπνο πεινασμένοι κάθε βράδυ» και «ο αριθμός εκείνων που αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια έχει εκτοξευθεί — από 135 εκατομμύρια σε 345 εκατομμύρια — από το 2019» (σ.σ. ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΝΑ… «ΣΩΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ).

Οι τιμές της ενέργειας παραμένουν υψηλές, συμβάλλοντας σε κρίσεις κόστους ζωής σε όλη την Ευρώπη και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Οι τράπεζες της Wall Street δεν επωφελήθηκαν απλώς από τις αυξήσεις των τιμών των βασικών εμπορευμάτων – βοήθησαν ενεργά στο να τις τροφοδοτήσουν, λένε οι ειδικοί (σ.σ. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ).

«Βρισκόμαστε σε μια αγορά όπου οι κερδοσκόποι ανεβάζουν τις τιμές», είπε στον Mongabay τον Ιούλιο ο Michael Greenberger, πρώην επικεφαλής του τμήματος εμπορίας και αγορών στην αμερικανική επιτροπή εμπορευμάτων.

 «Είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ανισορροπήσει όλες τις αγορές, [ή ότι] οι αλυσίδες εφοδιασμού και τα λιμάνια έχουν πληγεί, προσέθεσε ο Greenberger. «Η δική μου καλύτερη εκτίμηση είναι ότι το 10% έως το 25% της τιμής, τουλάχιστον, υπαγορεύεται από την απορρυθμισμένη κερδοσκοπική δραστηριότητα (σ.σ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΩΝ (ΒΛ. ΚΙΝΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΚ.)».

Αρχικά δημοσιεύτηκε από την Common Dreams . 

photo intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί