Το παραδέχθηκαν! Δε θέλουν οικονομική ανάκαμψη, τώρα που η πανδημία «καθάρισε» τον πλανήτη από τους ρύπους (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως έχει προλεχθεί από τον ίδιο τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, τώρα είναι η ευκαιρία να ένα νέο παγκόσμιο και πιο «βιώσιμο» σύστημα.

Σε νέο του κάλεσμα σήμερα ο ΟΗΕ προέτρεψε τις χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή “με την ίδια αποφασιστικότητα” που αντιμετωπίζουν την πανδημία του κορωνοϊού.

“Πρέπει να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή τόσο όσο την πανδημία”, τόνισε ο Πέτερι Τάαλας γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) με την ευκαιρία της πέμπτης Ημέρας της Γης.

“Αναμφισβήτητα η covid-19 έχει προκαλέσει μια σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση παγκοσμίως, όμως αν δεν καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή, τότε η ευημερία των ανθρώπων, τα οικοσυστήματα και οι οικονομίες ενδέχεται να απειλούνται επί αιώνες”, προειδοποίησε ο Τάαλας σε ανακοίνωσή του.

Η κατάσταση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει μια “προσωρινή μείωση” των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τα οποία ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή, εκτίμησε ο WMO, ο οποίος όμως τονίζει ότι το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει “μια βιώσιμη δράση υπέρ του κλίματος”.

Ο ΟΗΕ ανησυχεί ακόμη περισσότερο καθώς “τις προηγούμενες οικονομικές κρίσεις ακολούθησε οικονομική ανάκαμψη με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα”.

Για τον λόγο αυτό ο οργανισμός ζητεί τα σχέδια ανάκαμψης μετά την πανδημία να προάγουν “μια πιο πράσινη ανάπτυξη”.

“Πρέπει να επιδείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια ενότητα στη μάχη μας κατά της κλιματικής αλλαγής όπως αυτή που δείχνουμε εναντίον της covid-19”, υπογράμμισε ο Τάαλας.

“Πρέπει να ενεργήσουμε μαζί προς όφελος της υγείας και της ποιότητας ζωής της ανθρωπότητας, όχι μόνο τις εβδομάδες και του μήνες που έρχονται, αλλά και για πολλές γενιές μετά”, πρόσθεσε.

Μάλιστα τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν την…κλιματική αλλαγή υπεύθυνη ακόμη και για τις κατά τόπους επιδημίες που εμφανίζονται εξαιτίας των φυσικών καταστροφών ιδίως στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό έχει εντάξει στις «ζώνες κινδύνου» περίπου 1,3δισ. ανθρώπων, που αποτελούν τους μελλοντικούς «κλιματικούς πρόσφυγες».

Για όλους αυτούς λοιπόν τους λόγους και με «όχημα» τον κορωνοϊό, η Νέα Τάξη βλέπει μία «χρυσή ευκαιρία» προκειμένου τα πάντα να αλλάξουν πάνω στον πλανήτη.

(ΦΩΤΟ:Video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί