• Αρχική
  • Άρθρα
  • To «παίρνω το καπελάκι μου» έγινε μάσκα, μια Ελλάδα που αλλάζει μέσα σε ένα ΒΙΝΤΕΟ

To «παίρνω το καπελάκι μου» έγινε μάσκα, μια Ελλάδα που αλλάζει μέσα σε ένα ΒΙΝΤΕΟ

Με Σοφία Βέμπο δείχνουν την παλιά Ελλάδα και την νέα πραγματικότητα, η οποία θα είναι διαφορετική ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑ

Στην δημοσιότητα δόθηκε το νέο βίντεο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, στο οποίο εμφανίζονται οι κλασσικοί ηθοποιοί Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου υπό την φωνή της Σοφίας Βέμπο.

Το νέο βίντεο δόθηκε δημοσιότητα, όπως διαβάσατε χθες, την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι, το οποίο άνοιξε στο πλαίσιο της επιχείρησης… «Ελευθερία».

Σε αυτό ακούμε την κλασσική φράση «Παίρνω το καπελάκι μου», η οποία δίνει την θέση της στο «παίρνω την μάσκα μου» και φεύγω.

Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού, το κινηματογραφικό ζευγάρι που αγαπήσαμε στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλα «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», βρέθηκαν ξανά μαζί -αυτήν την φορά στο νέο πολιτικό σποτ της κυβέρνησης για το εμβόλιο.

Σε συνδυασμό με την μουσική οι εικόνες θυμίζουν σκηνή από ταινία του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ δεν λείπουν μεν οι αναφορές στην εμβληματική ταινία των δύο πρωταγωνιστών, ωστόσο προσαρμόζονται στην νέα πραγματικότητα. Ειδικότερα, ο Γιώργος Κωνσταντίνου -την ώρα που ετοιμάζεται να βγει από το σπίτι- λέει: «Παίρνω το καπελάκι μου, ποιο καπελάκι, τη μασκούλα μου, πού είναι η μασκούλα μου;».

Μάρω Κοντού και Γιώργος Κωνσταντίνου συναντιούνται στον δρόμο και τηρούν αποστάσεις και κανόνες προστασίας κατά του κορωνοϊού («Όχι αγκαλιές! Την επόμενη φορά», λέει η ηθοποιός), ενώ στη συνέχεια κατευθύνονται στο εμβολιαστικό κέντρο για να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.