Το νευρωνικό δίκτυο του Πούτιν! Θα ακολουθήσει η Δύση – Έρχεται ο απόλυτος «εφιάλτης»

Σε χρόνο ρεκόρ, αν όχι σε πραγματικό χρόνο, η εξουσία θα εντοπίζει την είδηση και την άποψη που την απειλεί...

Στην Ρωσία αναπτύχθηκε ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο (ANN) που ονομάζεται «Comrade Major», το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση των κατόχων ανώνυμων καναλιών Telegram. Τα νευρωνικά δίκτυα είναι ένας τύπος αλγόριθμου μηχανικής μάθησης (machine learning) και αποτελούν μια μέθοδο στη τεχνητή νοημοσύνη, που διδάσκει στους υπολογιστές να επεξεργάζονται δεδομένα με τρόπο εμπνευσμένο από τη δομή και τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η «Αρκούδα» δείχνει τον δρόμο στην Ευρώπη και σε αυτόν τον τομέα! Ανάλογα συστήματα στην διεθνιστική Δύση μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον αντιδιεθνιστικών απόψεων και ειδήσεων, οι οποίες ξεσκεπάζουν την όποια θεωρία συνωμοσίας της εξουσίας εις βάρος των πολιτών! Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ!!!

Το δίκτυο των Ρώσων είναι σε θέση να εξετάζει ομάδες στο σύστημα messenger και να προσδιορίζει τους διαχειριστές και τους κατόχους καναλιών. Το σύστημα ανίχνευσης ανώνυμων χρηστών αναπτύχθηκε από την εταιρεία T. Hunter και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται εσωτερικά. 

Η εφημερίδα Izvestia γράφει σχετικά:

«Αναπτύχθηκε ένα βασικό σύνολο μεθόδων και τεχνικών που χρησιμοποιεί ένας ερευνητής όταν ερευνά ένα κανάλι Telegram και στην συνέχεια αυτές οι τεχνικές ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα», δήλωσε ο Igor Bederov, ειδικός στην αγορά SafeNet STI.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους διαχειριστές από την περιγραφή του καναλιού, από αρχειοθετημένα αντίγραφα του καναλιού, από αναρτήσεις και μεταδεδομένα δημοσιευμένων αρχείων. Το πρόγραμμα μπορεί να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεστε σε λεζάντες αναρτήσεων, ενσωματωμένες συνομιλίες, πακέτα αυτοκόλλητων εικονιδίων, έγγραφα και βίντεο που ανεβαίνουν στην κοινότητα. Η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί σαν ειδικός: Αναλύει τις διαρροές δεδομένων και τις αντιστοιχίζει με το όνομα ή την φωτογραφία ενός χρήστη, αλλά το κάνει αυτό πιο γρήγορα και καλύτερα από έναν άνθρωπο, λένε οι προγραμματιστές».

Η πλήρης έκδοση του προγράμματος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024/2025. Προορίζεται για δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς που ερευνούν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με ανώνυμες ομάδες Telegram, γράφει η Izvestia . Και το πιο σημαντικό, θα βοηθήσει στον εντοπισμό του ποιος εμπλέκεται σε ανώνυμες ομάδες Telegram που διαδίδουν «ψεύτικες ειδήσεις». Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) πιθανότατα θα διευκολύνει το έργο των ειδικών που θέλουν να εκθέσουν τους ιδιοκτήτες τέτοιων ομάδων.

Ο Konstantin Gusev, ο επικεφαλής αναλυτής δεδομένων στο EdgeCentre , πιστεύει ότι το νέο νευρωνικό δίκτυο θα είναι μια καλή βοήθεια για τους ερευνητές του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, επειδή η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λειτουργήσει με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από έναν άνθρωπο:

“Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό καθιστά δυνατή την σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας έρευνας και τον ταχύτερο εντοπισμό των δραστών”.

Σε περίπτωση κατάλληλης, νομικά συμβατής χρήσης αυτού του νευρωνικού δικτύου, οι πληροφορίες που λαμβάνονται μπορούν να αποτελέσουν την βάση για αποκλεισμό καναλιού ή περαιτέρω κυρώσεις κατά των ιδιοκτητών ή των συμμετεχόντων του, τονίζουν οι ειδικοί σε συνομιλία με την Izvestia . Ωστόσο, όλοι οι ειδικοί… συμφωνούν, τονίζεται σε ρεπορτάζ, ότι η χρήση αυτής της τεχνολογίας απαιτεί αυστηρό έλεγχο και ρύθμιση για να διασφαλιστεί ότι δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα απορρήτου και ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται παράνομα. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί