Το «πονηρό» μήνυμα του Χαράρι περί τεχνητής νοημοσύνης

Αυτό φοβούνται…

Ο ιστορικός, σύμβουλος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και συνομιλητής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν σταματά να ασχολείται με το μέλλον των ανθρώπων σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη!

Όπως είπε σε ομιλία του:

«Η καλύτερη περίπτωση σεναρίου είναι ότι  είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε θεσμούς, οι οποίοι τυγχάνουν  δημόσιας εμπιστοσύνης (σ.σ. Πολίτες έχουν πειστεί από ΜΜΕ να τους αποδέχονται), οι οποίοι αποτελούν ζωντανούς θεσμούς, με δυνατότητα  κατανόησης των πραγμάτων και αντίδρασης σε αυτά σε πραγματικό χρόνο (σ.σ. Θεσμοί θα επιβάλλουν ανταμοιβές ή τιμωρίες σε Real Time! Ποιοι θα τους χειρίζονται;)!

Η αντίληψη ότι μπορούμε να ρυθμίσουμε εκ των προτέρων, ότι μπορούμε τώρα να  κατανοήσουμε, να προβλέψουμε ποιοι θα είναι οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης σε 3 ή 10 χρόνια, και στην συνέχεια ο νόμος θα φροντίσει για όλα, -δεν θα λειτουργήσει!

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, οπότε το καλύτερο σενάριο είναι αυτοί οι ζωντανοί θεσμοί! Η χειρότερη περίπτωση σεναρίου είναι να μην υπάρχει τίποτα, ούτε θεσμοί, ούτε κανονισμοί, -απλώς μια κούρσα εξοπλισμών (σ.σ. Η διεθνιστική τάξη πραγμάτων προτιμά την παγκόσμια «ειρήνη» (χωρίς αντίπαλο να την απειλεί από τον παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος θα καταστρέψει τις υποδομές της εξουσίας της)».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-YNA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί