Το μήνυμα Πούτιν για την Τεχνητή Νοημοσύνη! Προχωράει παντού το πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Και η Ρωσία ανοίγει την πόρτα σε αυτό που επιδιώκεται να κυβερνήσει τον πλανήτη...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα εγκρίνει σύντομα μια νέα έκδοση της στρατηγικής της Ρωσίας για την ανάπτυξη Τεχνητής Νοημοσύνης και ζήτησε σημαντική αύξηση της επέκτασης των υπερυπολογιστών, καθώς η ΑΙ, η οποία αναμένεται από πολλούς ακόμα και να κυβερνήσει, εξαπλώνεται παντού και φυσικά η Ρωσία θέλει την πρωτοκαθεδρία και σε αυτό το κομμάτι (ΕΔΩ ο πραγματικός στόχος)!

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε πως ηγούνται της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία πολλοί ερευνητές και παγκόσμιοι ηγέτες πιστεύουν ότι θα μεταμορφώσει τον κόσμο και θα φέρει επανάσταση στην κοινωνία με τρόπο παρόμοιο με την εισαγωγή των υπολογιστών στα τέλη του 20ού αιώνα. Η Μόσχα έχει επίσης φιλοδοξίες να είναι δύναμη τεχνητής νοημοσύνης!

Όπως δήλωσε ο Πούτιν:

«Πώς μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας πιο αποδοτική και να διασφαλίσουμε την ευτυχία όλων των ανθρώπων;

Αυτή είναι μια ερώτηση για την τεχνητή νοημοσύνη. Είναι μια ευρεία ερώτηση.

Για να αρχίσω να την συζητώ, ένα προεδρικό νομοσχέδιο θα υπογραφεί σύντομα εγκρίνοντας μια νέα εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά κύριο λόγο, μιλάμε για διεύρυνση της βασικής και της εφαρμοσμένης έρευνας στο πεδίο της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης και των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων.

Η υπάρχουσα υπολογιστική δυνατότητα του ρωσικού υπερυπολογισμού πρέπει, φυσικά, να αυξηθεί, τουλάχιστον κατά μια τάξη μεγέθους.

Αυτό είναι καθοριστικά αναγκαίο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα εγχώρια μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης μας θα πρέπει να αντανακλούν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της παγκόσμιας κουλτούρας, κληρονομιάς, γνώσης και σοφίας όλων των πολιτισμών».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί