Το επεισόδιο των Simpsons που προέβλεψε την πανδημία και τις σφήκες “δολοφόνους”(BINTEO)

Σύμπτωση ή πρόβλεψη; Οι Simpsons το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα. Ένα επεισόδιο για μια ασιατικής προέλευσης πανδημία και σφήκες “δολοφόνους” που “αλωνίζουν” στις ΗΠΑ, κάνει τον γύρο του κόσμου. Ακόμα και ο πιο λογικός απορεί με τις “προβλέψεις” των Simpsons. Από την εκλογή του Τραμπ μέχρι το τέλος του Game of Thrones, επεισόδια της […]

Σύμπτωση ή πρόβλεψη; Οι Simpsons το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα.

Ένα επεισόδιο για μια ασιατικής προέλευσης πανδημία και σφήκες “δολοφόνους” που “αλωνίζουν” στις ΗΠΑ, κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ακόμα και ο πιο λογικός απορεί με τις “προβλέψεις” των Simpsons. Από την εκλογή του Τραμπ μέχρι το τέλος του Game of Thrones, επεισόδια της σειράς γίνονται συχνά viral αφήνοντας το κοινό άναυδο.

Πρόσφατα μια σκηνή του επεισοδίου “Marge in Chains” (τέταρτη σεζόν, 21ο επεισόδιο) κοινοποιήθηκε από χιλιάδες θαυμαστές και μη, καθώς όπως ισχυρίζονται προβλέπει την πανδημία σε συνδυασμό με τις σφήκες “δολοφόνους”, που έχουν φτάσει στις ΗΠΑ.

Το εν λόγω επεισόδιο αφορά μια γρίπη (“The Osaka Flu”), η οποία ξεκινώντας από ένα Ιαπωνικό εργοστάσιο, φτάνει στο Springfield (μια φανταστική πόλη των ΗΠΑ). Ο ιός φαίνεται να μεταδίδεται γρήγορα και “επιθετικά”, ενώ καταλήγει να προκαλεί μια παγκόσμια πανδημία.

Οι ταραξίες κάτοικοι του Springfield, συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο απαιτώντας θεραπεία του ιού Osaka. Όταν ο γιατρός Dr. Hibbert, προσπαθεί να τους εξηγήσει πως δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία παρά μόνο placebos, οι κάτοικοι παρερμηνεύουν τα λόγια του, θεωρώντας πως αναφέρεται σε κάποιου είδους μαγικό ναρκωτικό. Είναι, μάλιστα, πεπεισμένοι πως το ναρκωτικό αυτό βρίσκεται κρυμμένο σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή. Όμως αντ’ αυτού, μόλις ανοίγουν οι πόρτες του φορτηγού, ένα κοπάδι φονικές μέλισσες, επιτίθενται στους κατοίκους, εντείνοντας το χάος και τον πανικό στην πόλη του Springfield.

Εντάξει. Παρακολουθώντας κανείς το επεισόδιο μπορεί να εντοπίσει αρκετές ομοιότητες μεταξύ της πανδημίας εξαιτίας του φανταστικού ιού Osaka και του κορονοϊού. Άλλωστε το concept μιας πανδημίας, δεν είναι πρωτόγνωρο. Αυτό που στην πραγματικότητα προκαλεί εντύπωση είναι πως στο ίδιο επεισόδιο συνυπήρξαν οι ιδέες της πανδημίας και των φονικών μελισσών.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό. Με χιλιάδες νεκρούς, το σύστημα υγείας παλεύει να ανταπεξέλθει, ενώ οι οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά πλήγματα. Όμως δεν είναι μόνο αυτό που απειλεί τους κατοίκους.

Μια τεράστια ασιατική σφήκα “δολοφόνος” έχει φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, απειλώντας τις μέλισσες της χώρας και κατ’ επέκταση της γεωργία της, η οποία στηρίζεται από αυτές με ετήσιο τζίρο 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εν λόγω γιγάντια σφήκα ονομάζεται “Vespa mandarinia” και έχει το προσωνύμιο “σφήκα δολοφόνος”, όχι όμως τόσο για τον άνθρωποι, αλλά κυρίως για τις μέλισσες. Η Vespa προέρχεται από χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, εντοπίστηκε όμως πρόσφατα στην Ουάσινγκτον και απειλεί τις μέλισσες της χώρας.

Η επικινδυνότητά της για τον άνθρωπο αφορά μόνο στους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί, για τις μέλισσες όμως αποτελεί τεράστιο κίνδυνο, αφού φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη προτίμησε σε αυτές παρά σε ανθρώπους και άλλα ζώα. Μπορούν να τσιμπήσουν περισσότερες από μία φορές, ενώ το καρφί που διαθέτουν μπορεί να αποκεφαλίσει μέχρι και 40 μέλισσες το λεπτό! Το υπουργείο Γεωργίας της Ουάσινγκτον έχει επιστήσει την προσοχή των μελισσοκόμων, ζητώντας την αναφορά ευρημάτων ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή της.

news247.gr / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί