• Αρχική
  • Άρθρα
  • To δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο απέκτησε ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης

To δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο απέκτησε ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Στο αμαξοστάσιο του δήμου Ηρακλείου βρίσκεται από σήμερα (Τετάρτη 11 Μαρτίου) και το δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που απέκτησε ο δήμος της πόλης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη είχε την δυνατότητα να το δει από κοντά και να ενημερωθεί για το πότε ακριβώς θα τεθούν τα δυο οχήματα σε κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η προμήθεια των δυο λεωφορείων είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα συνολικό κόστος της απόκτησης των λεωφορείων είναι 748.960,00 ευρώ και ένα μέρος του καλύπτεται από πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

«Σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, τα δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα τεθούν σε κυκλοφορία, αρχικά σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την λειτουργία τους. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρουμε στους δημότες έναν καινούργιο, περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο μετακίνησης, τον οποίο ευελπιστούμε να αγκαλιάσουν» τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου μετά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο.

photo unsplash