Της ταυρομαχίας γίνεται στην Ισπανία! Σε διαμάχη κτηνοτρόφοι-φιλοζωικές (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε τη ματαίωση και των ταυρομαχιών στην Ισπανία. Όπως αναφέρει το euronews, oι κτηνοτρόφοι ανησυχούν γιατί η ανατροφή ενός πρωταθλητή ταύρου κοστίζει 5.000 ευρώ όμως τώρα θα αναγκαστούν να πουλήσουν το κρέας τους έναντι 600 ευρώ. Γι’ αυτό και ζητούν βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση. «Το μόνο που ζητήσαμε ήταν η […]

Η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε τη ματαίωση και των ταυρομαχιών στην Ισπανία.

Όπως αναφέρει το euronews, oι κτηνοτρόφοι ανησυχούν γιατί η ανατροφή ενός πρωταθλητή ταύρου κοστίζει 5.000 ευρώ όμως τώρα θα αναγκαστούν να πουλήσουν το κρέας τους έναντι 600 ευρώ. Γι’ αυτό και ζητούν βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση.

«Το μόνο που ζητήσαμε ήταν η βοήθεια που έχει ήδη δοθεί σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους στην Ισπανία και την Ευρώπη. Όλοι οι διοργανωτές αυτών των θεαμάτων ασφαλίζονται αλλά όταν υπάρχει μεγάλη κρίση σαν αυτή, οι ασφαλιστικές δεν τους καλύπτουν» λέει ο Βικτορίνο Μαρτίν, πρόεδρος Ένωσης ταυρομαχιών και κτηνοτρόφος.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν πολύ έντονες αντιδράσεις από τις φιλοζωικές ειδικά μετά και το αίτημα για οικονομική βοήθεια. Λένε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δοθεί βοήθημα σε μία δραστηριότητα την οποία μάχονται να καταργήσουν.

«Στην Ισπανία και όλο τον κόσμο, η κοινωνική βοήθεια, η προσπάθεια και τα χρήματα πρέπει να πάνε στην υγεία, στους εργαζόμενους και την διασφάλιση εργασίας σε μεσαίες επιχειρήσεις και αυτοασφαλιζόμενους ώστε να βοηθηθούν οι ευάλωτες οικογένειες και όσοι εργάζονται σε κρίσιμους τομείς, κάτι που σίγουρα δεν είναι οι ταυρομαχίες» λέει η Άιντα Γκακσόν Μπος, διευθύντρια τις φιλοζωικής Animanaturalis.

Η Ένωση Ταυρομαχιών είπε στο euronews πως βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας. Λένε πως οφείλουν να το κάνουν διότι κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι βρίσκονται σε οικονομικό κίνδυνο.

Οι φιλοζωικές απαντούν πως κατανοούν το πρόβλημα επιβίωσης των κτηνοτρόφων. Λένε παράλληλα ότι ήδη έχουν σωθεί από συμμετοχή σε ταυρομαχίες πάνω από 1.200 ταύροι. Τονίζουν ότι ξέρουν πως αυτοί οι ταύροι θα πεθάνουν αλλά στόχος είναι κανείς να μην επωφελείται οικονομικά από αυτού του είδους τα βασανιστήρια.

euronews

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί