“Η πανδημία της Covid-19 ανέδειξε τα κενά των παγκόσμιων συστημάτων πληροφοριών για τις πανδημίες και τις επιδημίες”, δήλωσε ο διευθυντής του Π.Ο.Υ. σε συνέντευξη Τύπου.
“Οι ιοί μετακινούνται γρήγορα, αλλά τα δεδομένα μπορούν να μετακινηθούν ακόμη πιο γρήγορα. Διαθέτοντας καλές πληροφορίες, οι χώρες και οι κοινότητες μπορούν να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους κινδύνους”, πρόσθεσε.
Στην περίπτωση της Covid-19, οι πρώτες μολύνσεις αναφέρθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν, ενώ η επιδημία κέρδιζε ήδη έδαφος. Οι διεθνείς ειδικοί στους οποίους ανέθεσε ο Π.Ο.Υ. να μελετήσουν την προέλευση του ιού συμφωνούν ότι η επιδημία μπορεί να είχε ξεκινήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου.
“Είναι το σύστημα EIOS (η πλατφόρμα επιδημιολογικής επαγρύπνησης του Π.Ο.Υ.) που συνέλεξε τις πρώτες αναφορές για έναν νέο ιό στην Ουχάν, στην Κίνα, τις πρώτες ώρες της 31ης Δεκεμβρίου 2019”, εξήγησε ο Τέντρος.
“Σκοπός μας είναι ο Κόμβος (Hub) του Π.Ο.Υ. να κάνει αυτή τη δουλειά να γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, παράγοντας καλύτερα δεδομένα και καλύτερες αναλύσεις”, είπε.
Με χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ ετησίως από τη Γερμανία προς το παρόν, θα αποτελέσει τμήμα του Π.Ο.Υ. που εκτιμά πως θα είναι αναγκαία περισσότερα κεφάλαια.
Η πλατφόρμα, που θα έχει έδρα το Βερολίνο και θα ανοίξει αναμφίβολα τον Σεπτέμβριο, θα εργαστεί με εταίρους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να “διαβλέψει, να προβλέψει, να ανιχνεύσει, να προετοιμαστεί και να απαντήσει στους κινδύνους της πανδημίας και της επιδημίας σε όλο τον κόσμο”, εξήγησε ο Π.Ο.Υ.
“Η πανδημία της Covid-19 μας έμαθε ότι μόνο μαζί μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις πανδημίες και τις επιδημίες”, δήλωσε από την πλευρά της η Μέρκελ.
“Ο νέος Κόμβος του Π.Ο.Υ. θα είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα στον τομέα της πρόληψης των πανδημιών, συνενώνοντας διάφορους κυβερνητικούς, πανεπιστημιακούς και ιδιωτικούς θεσμούς. Είμαι ευτυχής που ο Π.Ο.Υ. επέλεξε το Βερολίνο και καλώ εταίρους από όλο τον κόσμο να συνεισφέρουν” στο σχέδιο, είπε.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Κάντε ό,τι λέω για να σταματήσει ο πόλεμος του Ζελένσκι, αλλιώς μην σπαταλάτε τον χρόνο μου»
- Το παχουλό περιστέρι…που δεν μπορεί να πετάξει έγινε viral! vid
- ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε άνδρα στο Σικάγο κατά τη διάρκεια απόπειρας σύλληψης
- Πάνω από 7 στους 10 με καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές
- Σχέδιο για την ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα έχει καταρτίσει το αμερικανικό Πεντάγωνο
- Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα στο Καστελλόριζο
- Τους… Oreshnik τρέμει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: «Θέμα λίγων λεπτών να πλήξουν το Λονδίνο ή τη Μαδρίτη», video
- Διάταξη για την καταβολή του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας με 200 ένσημα φέρνει η κυβέρνηση
- Φρικτό δυστύχημα στην Ινδία: Φορτηγό πάτησε πλήθος ανθρώπων σε γιορτή – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
