Τι λένε εργοδότες για τους νέους της γενιάς Z -“Δεν ξέρουν καν ότι πρέπει να κοιτούν τον άλλο στα μάτια”!!!!

Δείτε τι έχουν κάνει οι διεθνιστές με τις πολιτικές τους επιλογές και τα πρότυπα που προωθούν στη νέα γενιά. Εργοδότες τους ονομάζουν "ζόμπι με τηλέφωνο".

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς μόλις μπήκαν στο εργατικό δυναμικό, η Generation Z – όσοι γεννήθηκαν το 1997 και μετά – έχουν ήδη κακή φήμη στο γραφείο.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα 1.300 διευθυντικών στελεχών , τρεις στους τέσσερις συμφωνούν ότι η Gen Z είναι πιο δύσκολη στη συνεργασία από άλλες γενιές — τόσο πολύ που το 65% των εργοδοτών δήλωσε ότι πρέπει να τους απολύει πιο συχνά.

Ένας στους οκτώ έχει απολύσει έναν νέο που ανήκει στη γενιά Z, σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία έναρξης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Τα αποτελέσματα είναι αληθινά με διευθυντικά στελέχη σε όλες τις ΗΠΑ και σε διάφορους κλάδους, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι νέοι που προσλάμβαναν ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη γλώσσα.

«Αισθάνομαι κάπως απογοητευμένος με το τι μπορώ και τι δεν μπορώ να πω», είπε στην The Post ο Peter, διευθυντής στον κλάδο της φιλοξενίας με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ.

«Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν ή να προκαλέσω κάποιον. Έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα θυμώσω μια μέρα και θα ακυρωθώ τρελά».

Για τον Alexis McDonnell, έναν δημιουργό περιεχομένου που διαχειριζόταν τους υπαλλήλους της Gen Z σε μια εταιρεία τεχνολογίας στο Ντάλας, «Η μεγαλύτερη διαφορά που παρατήρησα ήταν απλώς μια διαφορά στον επαγγελματισμό.

«Πιστεύω ότι η πανδημία έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό γιατί για όλους τους, αυτή ήταν η πρώτη τους δουλειά εκτός κολεγίου και τα τελευταία τους χρόνια τα πέρασαν δουλεύοντας από απόσταση», είπε ο McDonnell, 28 ετών, στην The Post .

Κακές δεξιότητες επικοινωνίας, απόσπαση προσοχής, δεν ξέρουν καν ότι πρέπει να κοιτούν τον άλλο στα μάτια για να επικοινωνήσουν, είναι κάποια από τα παράπονα των εργοδοτών.

Το να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας μπορεί να έχει περιορίσει τη δυνατότητα σε όσους ανήκουν στη Gen Z να εργάζονται στο γραφείο. Στην πραγματικότητα, το 36% των ερωτηθέντων στην έρευνα ανέφερε κακές δεξιότητες επικοινωνίας μεταξύ των νέων που προσλαμβάνουν.

«Όλοι εμφάνισαν την ίδια περίεργη συμπεριφορά γραφείου», είπε ο Πίτερ, ο οποίος ζήτησε να αποκρύψει το επώνυμό του για λόγους απορρήτου.

«Δεν ήξεραν πώς να συμπεριφέρονται σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Είτε αν αυτό πρόκειται για μια ιεραρχία είτε για κάτι τόσο απλό όπως όταν κάποιος βρίσκεται μπροστά σου, τον κοιτάς στα μάτια».

Ένα άλλο σημαντικό παράπονο ήταν η απόσπαση της προσοχής, με το 36% των διευθυντών να συμφωνούν ότι η Gen Z δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί .

Ένας ανώνυμος διευθυντής ηλεκτρικών κατασκευών συμφωνεί ότι ο εθισμός τους στα τηλέφωνα βλάπτει την κουλτούρα του γραφείου: «Είναι ζόμπι μέσω τηλεφώνου. Κάποτε το μεσημεριανό ήταν μια χαρά – η κουβέντα ήταν μέρος της διασκέδασης. Τώρα οι περισσότεροι απλώς κρατούν το κεφάλι τους κάτω και κάνουν κύλιση».

Στη μελέτη, το 37% των διευθυντικών στελεχών κατηγόρησε επίσης τους υπαλλήλους του Gen Z επειδή έδειξαν έλλειψη προσπάθειας.

«Κάθε φορά που ένας πελάτης έρχονταν έστω και πολύ κοντά στην ώρα κλεισίματος, [θα] έκαναν τα πάντα για να βγάλουν αυτό το άτομο από το γραφείο πιο γρήγορα», είπε ο Peter.

«Εννοώ, είστε στην εξυπηρέτηση πελατών με μηδενικό ενδιαφέρον να βοηθήσετε τον πελάτη;»

Πολλά αφεντικά αναφέρουν επίσης ότι, παρόλο που το Gen Z είναι τα νέα παιδιά στο μπλοκ, απαιτούν ειδικές διατάξεις.

Στην πραγματικότητα, το 21% των διευθυντικών στελεχών ανέφερε ότι τα δικαιώματα είναι ένα πρόβλημα με τις νέες προσλήψεις.

«Απλώς έχουν πολύ διαφορετικές προσδοκίες όταν ξεκινούν μια νέα δουλειά», είπε στην The Post ο Matthew Dearden, 35 ετών, ο οποίος επιβλέπει δεκάδες υπαλλήλους Gen Z που εργάζονται για εγγραφή σε ένα πανεπιστήμιο στο Οχάιο.

«Θέλουν να καθορίσουν πότε και πώς θα λειτουργούν».

«Θα έλεγα ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά, ενώ ακόμη και οι Millennials και οι προηγούμενες γενιές κατάλαβαν ότι έρχεσαι στη δουλειά και κάνεις ό,τι σου ζητάει ο εργοδότης σου».

Ο Nathan Punwani, ένας γιατρός από την Αριζόνα που εργάζεται με ειδικευόμενους του Gen Z, είπε στην The Post ότι αυτή η στάση εισχωρεί ακόμη και στον ιατρικό τομέα: «Αρχίζουν στην πραγματικότητα να ζητούν πράγματα όπως: “Ω, δεν θέλω να βλέπω ασθενείς”. Όταν ήμουν στη θέση τους, δεν θα απαντούσα ποτέ έτσι σε κανέναν από τους προϊσταμένους μου όταν μου έλεγαν να κάνω κάτι. Στην πραγματικότητα θα το έκανα, χωρίς ερωτήσεις.”

Αναφέρει επίσης ότι είναι ένα θέμα η «απαναστολή» με τους ανωτέρους. 

«Είχα τους ειδικευόμενους να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα και μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί ένα από τα πράγματα σχετικά με την ιατρική είναι ότι χρειάζεται να δημιουργήσεις κάποιο είδος ιεραρχίας», είπε ο Νέιθαν.

«Όταν έχεις τέτοιου είδους οικιότητα, κάνει την επίβλεψη πιο δύσκολη. Υπάρχουν ορισμένες κόκκινες γραμμές».

Και οι διευθυντές παρατηρούν ότι είναι δύσκολο να κάνουν σχόλια.

Στην πραγματικότητα, το 35% είπε ότι οι εργαζόμενοι της Gen Z προσβάλλονται πολύ εύκολα.

«Χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή για να τα αντιμετωπίσεις», είπε στην The Post ο Danny, ο οποίος εργάζεται στο μάρκετινγκ και διαχειρίζεται τρεις υπαλλήλους της Gen Z στο Σικάγο.

«Πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί πιστεύω ότι είναι λίγο πιο εύθραυστοι και ευαίσθητοι. Και πρέπει να αντιμετωπίσετε τη στάση τους, εάν δεν δέχονται καλά τα σχόλια».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί