Τι ισχύει τελικά για την μάσκα; Το ΒΙΝΤΕΟ που ξεσηκώνει αντιδράσεις

Ξεφτιλίζονται τα πάντα...

Τους λόγους για τους οποίους στο παρελθόν έλεγε όχι στην χρήση μάσκας και τώρα συστήνεται και μάλιστα ισχυρά, εξήγησε, όπως είδαμε χθες, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας η αλλαγή στάσης της επιτροπής, οφείλεται στην αλλαγή των δεδομένων, στις νέες οδηγίες του ΠΟΥ αλλά και στις νέες συνθήκες. Άλλα μέτρα λαμβάνονται όταν η κοινωνία είναι κλειστή, υπάρχουν απαγορεύσεις, και άλλα μέτρα όταν η κοινωνία επανέρχεται σιγά σιγά σε κανονικότητα.

Στις 8. Απριλίου, όμως, ο κ. Τσιόδρας είχε δηλώσει ότι «η χρήση μασκών από το γενικό κοινό δεν υποστηρίζεται επιστημονικά από τα σημερινά δεδομένα, και φέρει αβεβαιότητες και σημαντικούς κίνδυνους, όπως να μολυνθείς χωρίς να θέλεις με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας στο πρόσωπό σου, με δυσκολία στην αναπνοή από τη χρήση μάσκας, με ψευδή αίσθηση ασφάλειας».

Τι ισχύει τελικά; Η μάσκα θα βοηθήσει ή θα επιφέρει ακόμα χειρότερες καταστάσεις σχετικά με τον κορωνοϊό;

Οι επιστήμονες δεν μας τα λένε καλά, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που μας τα λένε χειρότερα!

Το VICE έθεσε ερωτήματα σε σχέση με το τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα, συμπεριλαμβανομένων στριγκ και σερβιετών.

Όπως υποστήριξε το VICE οι μάσκες δεν πρέπει να είναι μόνο αναγκαίες αλλά και… της μόδας. Ειδικός που ρωτήθηκε, αξιολόγησε κάθε είδους εναλλακτικής… μάσκας!

Δεν σχολιάζουμε άλλο, απλά δείτε τo βίντεο, το οποίο ξεσήκωσε αντιδράσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί