Η υποστήριξη του γερμανικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) από τον Έλον Μασκ έχει πυροδοτήσει σημαντική διαμάχη, ιδιαίτερα μεταξύ ευρωπαϊκών πολιτικών προσωπικοτήτων που ανησυχούν για το ενδεχόμενο αυτού που αποκαλούν «ξένη παρέμβαση» στις επερχόμενες εκλογές της Γερμανίας.
Ο Musk, ο διευθύνων σύμβουλος του X, εξέφρασε την υποστήριξή του σε πολιτικές του AfD μετά από μια θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στο γερμανικό Μαγδεμβούργο, γράφοντας στο X: «Μόνο το AfD μπορεί να σώσει την Γερμανία». Τα σχόλιά του προκάλεσαν ανησυχία στους αξιωματούχους της ΕΕ, προκαλώντας εκκλήσεις για αυξημένο έλεγχο της εφαρμογής X και συμμορφωσή της με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ο Τιερί Μπρετόν, πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε ανάρτηση στο Χ για να εκφράσει την οργή του για την υποστήριξη του Μασκ στο AfD. Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου, ο Μπρετόν κατηγόρησε τον Μασκ ότι συνιστά «ξένη παρέμβαση» στην εκλογική διαδικασία της Γερμανίας.
Όπως έγραψε:
«Λίγες εβδομάδες πριν από τις επόμενες εκλογές στη Γερμανία και την ώρα της αποτρόπαιας επίθεσης στο Μαγδεμβούργο, ο @elonmusk — ο κορυφαίος παράγοντας επιρροής στον κόσμο στο X και πιθανό μέλος της μελλοντικής κυβέρνησης των ΗΠΑ — υποστηρίζει ανοιχτά το ακροδεξιό κόμμα AfD.
Αυτός δεν είναι ο ίο ορισμός της ξένης παρέμβασης;
Πρέπει να τερματίσουμε τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και να εφαρμόσουμε τον #DSA στην Ευρώπη».
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) αποσοπεία μεταξύ άλλων, στην «δημιουργία ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου όπου προστατεύονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών».
Ωστόσο, οι σκεπτικιστές φοβούνται πως θα μπορούν να ελέγχονται τα πάντα στο διαδίκτυο.
Ήδη υπάρχει η απαίτηση πολλών διεθνιστών πολιτικών στην Ευρώπη για περιορισμό των «ακραίων», όπως τις αποκαλούν, απόψεων. Αναρτήσεις, όπως του Έλον Μασκ θα θεωρούνται άραγε ακραίες απόψεις και παρεμβατικές;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «οχυρωθεί», κατά αυτόν τον τρόπο, απέναντι στις ΗΠΑ του Τραμπ και του Έλον Μασκ και στην Ρωσία του Πούτιν;
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Κάντε δωρεές τροφίμων για να μειώσετε τα πρόστιμα σας” – Η παράξενη “πρωτοβουλία” σε πόλη της Οκλαχόμα
- Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Πούτιν και Λουκασένκο
- «Όσοι ζείτε στις πόλεις έχετε την ψευδαίσθηση ότι υφίσταται υπερπληθυσμός»: Δήλωση-σταθμός
- Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Φιλοθέη και Χαλάνδρι την Κυριακή λόγω Ζελένσκι
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικες επιτέθηκαν σε συνομήλικες τους – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους
- Τρολ τέχνης έβαλε κρυφά φωτογραφία…από ΑΙ στον τοίχο μιας γκαλερί!
- Σπουδαία ανακάλυψη στην Κορέα: Πλοίο της εποχής Joseon αποκαλύπτει μυστικά μετά από αιώνες, vid
- Ανακοινώσεις μετά το μεγάλο σκάνδαλο με τις μίζες στην ενέργεια έκανε ο Ζελένσκι
- Απίστευτο βίντεο: Πολιτικός από τη Σαρδηνία σκοντάφτει και σπάει με το κεφάλι ανεκτίμητο βιτρό
- Επιχείρηση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου: Κατασχέθηκαν πάνω από 150 κιλά ψάρια στον Πειραιά
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντάξεις
ΚΑΙΡΟΣ
ΧΡΕΗ









