Τι Αυστραλία, τι Ελλάδα: Σταδιακό «άνοιγμα», με ελευθερίες κυρίως για τους πλήρως εμβολιασμένους

Χούντα εμβολιολάγνων...

«Σας έχουμε προειδοποιήσει, αν δεν έχετε εμβολιαστεί, πηγαίνετε να εμβολιαστείτε, διαφορετικά δε θα μπορείτε να συμμετέχετε σε πολλές (από τις δραστηριότητες με τις επερχόμενες) ελευθερίες που θα έχουμε (οι πλήρως εμβολιασμένοι) στο 70%», τόνισε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία του σχεδίου για το «άνοιγμα», το οποίο, όπως διευκρίνισε θα είναι σταδιακό, προσεκτικό, και «υπό όρους».

Ειδικότερα, η κυρία Berejiklian επεσήμανε ότι κατά το «άνοιγμα», που θα ξεκινήσει όταν η Ν.Ν.Ουαλία θα φτάσει το 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο με δύο δόσεις, οι περισσότερες ελευθερίες θα αφορούν τους πλήρως εμβολιασμένους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ABC ο στόχος του 70%, για την άρση του lockdown θα είναι εφικτός περί τις 18 Οκτωβρίου.

Όταν φτάσουμε στο 80%, εμβολιασμένων με δύο δόσεις, θα έχουμε περισσότερες ακόμη ελευθερίες, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ν.Ν.Ουαλίας, όπως η προοπτική για διεθνή ταξίδια. «Δε θέλουμε να θέσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία σε αυτό. Εξαρτάται πραγματικά από το πόσο γρήγορα θα εμβολιαστεί ο κόσμος», πρόσθεσε.

Νέος Κόσμος

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί