Θυμάστε την Κοινωνική Αποστασιοποίηση 2 μέτρων επί COVID; Δείτε τώρα τι ειπώθηκε για αυτήν

Τι είπε ο πρώην επικεφαλής του NIH Φράνσις Κόλινς

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) Δρ Φράνσις Κόλινς κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών στην Επίλεκτη Υποεπιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου για την Πανδημία του Κορωνοϊού νωρίτερα αυτό το έτος, όπου ο «ειδικός» του ιατρικού ιδρύματος υπέρ της κοινωνικής αποστασιοποίησης απάντησε ότι για τα περίπου δύο μέτρα απόστασης του ενός από τον άλλον δεν είχε δει κάποια επιστημονικά δεδομένα!

Όταν ρωτήθηκε αν μπορούσε να θυμηθεί την επιστήμη ή τα επιστημονικά στοιχεία που υποστήριζαν την κοινωνική απόσταση των έξι ποδιών, ο Κόλινς απάντησε αρνητικά, ενώ είπε πως η προέλευση του ιού από εργαστήριο δεν είναι θεωρία συνωμοσίας!

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

Η υπόθεση ότι η πανδημία COVID-19 ήταν αποτέλεσμα διαρροής εργαστηρίου ή ατυχήματος που σχετίζεται με εργαστήριο δεν αποτελεί θεωρία συνωμοσίας. Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως διαφωνούσε με την θεωρία διαρροής εργαστηρίου – τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά – ο Δρ Κόλινς κατέθεσε ότι η υπόθεση της διαρροής εργαστηρίου πράγματι δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.

Σύμβουλος της πλειοψηφίας: «Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα «ναι» ή «όχι». Είναι θεωρία συνωμοσίας η πιθανότητα διαρροής εργαστηρίου;».

Δρ Κόλινς: «Πρέπει να ορίσετε τι εννοείτε με την διαρροή εργαστηρίου».

Σύμβουλος της πλειοψηφίας: «Αφήστε στην άκρη την πιθανότητα ενός εργαστηρίου ή ατυχήματος που σχετίζεται με την έρευνα! Eνας ερευνητής κάνει κάτι σε ένα εργαστήριο, μολύνεται από έναν ιό και στηn συνέχεια πυροδοτεί την πανδημία. Είναι αυτό το σενάριο μια θεωρία συνωμοσίας»;

Δρ Κόλινς: «Όχι σε αυτό το σημείο».

Σύμβουλος της πλειοψηφίας: «Έχουμε μιλήσει πολύ γι’ αυτό, νομίζω ότι ξέρω την απάντηση στην ερώτηση, αλλά θέλω να τη ρωτήσω. Η προέλευση του COVID-19 είναι ακόμα επιστημονικά ανοιχτή;»

Δρ Κόλινς: «Ναι».

Οι οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης «6 πόδια χώρια» που ενέκριναν οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας πιθανότατα δεν βασίστηκαν σε καμία επιστήμη ή δεδομένα. Ο Δρ. Κόλινς συμφώνησε με τον Δρ. Φάουτσι ότι δεν έχει δει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει την οδηγία «2 μέτρα απόσταση» — η οποία προωθήθηκε από αξιωματούχους δημόσιας υγείας και προκάλεσε εκτεταμένη οικονομική και κοινωνική ζημιά στους Αμερικανούς.

Σύμβουλος της πλειοψηφίας: «Προχωράμε στην κοινωνική απόσταση και στους διάφορους κανονισμούς που την περιβάλλουν. Στις 22 Μαρτίου 2020, το CDC εξέδωσε οδηγίες που περιγράφουν την κοινωνική απόσταση, η οποία περιλαμβάνει την παραμονή εκτός συναθροίσεων, την αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων και την διατήρηση απόστασης περίπου δύο μέτρων από τους άλλους όταν είναι δυνατόν. Ρωτήσαμε τον Δρ Fauci από πού προέρχονται τα δύο μέτρα (…) Θυμάστε επιστήμη ή στοιχεία που να υποστήριζαν την απόσταση των δύο μέτρων;»

Δρ Κόλινς: «Όχι».

Σύμβουλος της πλειοψηφίας: «Αυτό σημαίνει δεν θυμάστε ή δεν βλέπετε κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τα δύομέτρα;»

Δρ Κόλινς: «Δεν είδα στοιχεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου είχαν δείξει στοιχεία σε εκείνο το σημείο».

Σύμβουλος της πλειοψηφίας: «Από τότε, είναι ένα τρομερά μεγάλο θέμα. Έχετε δει από τότε κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τα δύο μέτρα;»

Δρ Κόλινς: «Όχι».

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο Dr Colins είχε βγάλει ακόμα και τραγούδι σε βίντεο υπέρ της κοινωνικής απόστασης των 2 μέτρων και να τηρούν τα μέτρα! Δείτε ΕΔΩ!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί