Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει, αύριο, το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένων».
Πρόκειται να απόφαση η οποία θα πρέπει να ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει το απόγευμα και θα αφορά την ελεύθερη πρόσβαση των εμβολιασμένων σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά τον περιορισμό των ανεμβολίαστων, οι οποίοι κάνουν συνεχή διαγνωστικά τεστ: αναμένεται να τους επιτραπεί μόνον να συνεχίσουν να εισέρχονται, με αρνητικό τεστ, στον χώρο εργασίας τους.
Αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί είναι αν το μέτρο θα ισχύσει άμεσα σε όλη την χώρα, ή αν θα αφορά μόνον τις περιοχές με υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων.
Σημαντικός αριθμός προέδρων των ιταλικών περιφερειών στηρίζει την όσο γίνεται γρηγορότερη υιοθέτηση του «σούπερ πάσου». Από τα κόμματα, δε, που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι, μόνον ένα μέρος της ηγεσίας της Λέγκα έχει εκφράσει επιφυλάξεις.
Στην αυριανή συνεδρίαση της ιταλικής κυβέρνησης αναμένεται, παράλληλα, να αποφασιστεί η μείωση της διάρκειας του πράσινου πάσου εμβολιασμένου από ένα χρόνο σε εννέα μήνες, ενώ είναι πιθανό να αλλάξει η διάρκεια των διαγνωστικών τέστ κορονοϊού. Τα «γρήγορα τεστ» θα ισχύουν, όπως φαίνεται, μόνον μια ημέρα, και τα μοριακά για σαράντα οκτώ ώρες.
Ουσιαστικά αυτό θα υποχρεώσει τους εργαζόμενους να υποβάλλονται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε rapid test ή ανά 48 ώρες στα πανάκριβα pcr!
Το κόστος όχι απλά γιγαντώνεται, αλλά μετατρέπεται σε πλήρως απαγορευτικό, ιδίως για τους χαμηλόμισθους.
Η «αναμνηστική δόση» των εμβολίων κατά της Covid-19, σύμφωνα με τον Τύπο θα γίνει υποχρεωτική, τέλος, για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Στους 25 βαθμούς ο υδράργυρος
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως









