Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται διαμερίσματα για φτωχές οικογένειες! Το Κράτος θα επιδοτεί

Σε λίστα αναμονής 50 οικογένειες

Έκκληση για να διατεθούν περισσότερα διαμερίσματα προκειμένου να στεγάσουν ευάλωτα νοικοκυριά σε 10 δήμους της Θεσσαλονίκης απευθύνουν υπεύθυνοι προγράμματος επιδοτούμενης στέγασης. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής ΚΑΛΥΨΗ, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με 10 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και έχει ήδη διαθέσει 33 διαμερίσματα σε ισάριθμες οικογένειες, δικαιούχες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Ωστόσο, οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες και υπάρχει λίστα αναμονής και για άλλες περίπου 50 οικογένειες για τη διάθεση διαμερίσματος μέσω του προγράμματος.

Επιπλέον υπάρχει η ανησυχία πως όλο και περισσότερες οικογένειες λόγω της αύξησης της φτώχειας εξαρτώνται από τις κρατικές αρχές, προκειμένου να έχουν στέγη με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα διαμερίσματα πρέπει να προέρχονται από αυτά που είχαν διατεθεί για την στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ESTIAII» και «ESTIA 2021».

Οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε πολύ άσχημες συνθήκες, ενώ πολλοί ήταν και άστεγοι, επισημαίνεται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ!

  Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος, τα νοικοκυριά έχουν λάβει ουσιαστική στήριξη για την εγκατάστασή τους, τη μεταφορά των πραγμάτων τους στη νέα τους κατοικία, τις συνδέσεις με ΔΕΚΟ, ενώ γίνεται προσπάθεια διερεύνησης των αναγκών τους και διασύνδεσης με τους κατάλληλους φορείς, με στόχο την αυτόνομη διαβίωσή τους. Όμως, οι διαθέσιμες, στο πλαίσιο του προγράμματος, κατοικίες δεν είναι επαρκείς για την στέγαση του συνόλου των ωφελουμένων. Ως εκ τούτου, καλούνται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών στα διοικητικά όρια των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, που συμμετείχαν στο ESTIA, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη διάθεση των ακινήτων τους σε νέους, ηλικίας 25 έως 39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τις οικογένειές τους.

   Προς το παρόν, στα 33 συνολικά ενταγμένα στο πρόγραμμα, διαμερίσματα στεγάζονται ισάριθμα ευάλωτα νοικοκυριά, με 63 στο σύνολό τους μέλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί