• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θες λεφτά, αυτό θα κάνεις! Οι δύο όροι για να μην «γκρεμιστεί» η οικονομία, vid

Θες λεφτά, αυτό θα κάνεις! Οι δύο όροι για να μην «γκρεμιστεί» η οικονομία, vid

Ο κορωνοϊός έφερε πλήρη εξάρτηση και η πλήρης εξάρτηση φέρνει αναγκαστική υπακοή στις όποιες οδηγίες των διεθνιστών...

Οι οικονομίες καταστρέφονται από τα μέτρα περιορισμού με αφορμή τον κορωνοϊό και το μόνο που κάνουν οι διεθνιστές της Ευρώπης είναι να δίνουν χρήματα στις κυβερνήσεις, οι οποίες με την σειρά τους τα μετατρέπουν σε επιδόματα ταΐζοντας τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, οι οποίοι συνηθίζουν στο επίδομα χωρίς εργασία.

Τα λεφτά κάποτε όμως κάποια στιγμή θα τελειώσουν, ή θα μας πουν ότι δήθεν τελείωσαν και τότε η αγορά δεν θα έχει πια δουλειές για να προσφέρει.

Προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν τα κράτη χρήματα όσο αυτά υπάρχουν ή όσο αυτά μας λένε ότι υπάρχουν, θα πρέπει να κάνουν δύο πράγματα:

  1. Εφαρμογή «πράσινων» πολιτικών της Ατζέντας 2030
  2. Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή

Ειδικότερα, το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης θα διαθέσει 672,5 δις ευρώ (312,5 δις ευρώ σε επιχορηγήσεις και 360 δις ευρώ σε δάνεια) για την στήριξη της οικονομίας, ωστόσο τα κράτη μέλη πρέπει να δείξουν έμπρακτα ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν πράσινες πολιτικές, πριν πάρουν τα κονδύλια που τους αναλογούν.

Δείτε πόσα αναλογούν στην Ελλάδα:

Για να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα χρήματα, τα κράτη μέλη πρέπει να ετοιμάσουν το δικό τους εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, αποδεικνύοντας ότι θα διαθέσουν το 37% του ποσού στη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και το 20% σε πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης των οικονομιών τους (περισσότερο ψηφιακό χρήμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Τα σχέδια αυτά πρέπει να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι το τέλος της άνοιξης. Οι πρώτες εκταμιεύσεις αναμένονται το καλοκαίρι.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.