ΘΕΡΜΑΝΣΗ! Έτσι θα δώσουν το καθοριστικό χτύπημα!!!

Μπήκε ο χειμώνας για τα καλά, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν!!!

Με την θέρμανση να είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος τον χειμώνα για τα νοικοκυριά πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν φθηνές λύσεις.

Κάποιοι απλά περιμένουν τις γιορτές για να γεμίσουν τις δεξαμενές. Κάποιοι άλλοι όμως εκμεταλλεύονται τις επιδοτήσεις και παραγγέλνουν πετρέλαιο όσο η τιμή είναι χαμηλά, στο 1,12 στην Αθήνα και στο 1,16 στη Θεσσαλονίκη.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης υπάρχει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα διπλή επιδότηση:

  • 7,5 λεπτά έως το τέλος Νοεμβρίου
  • 25 λεπτά έως τέλος του έτους

ΤΖΑΚΙ

Οι παραγγελίες στα καυσόξυλα είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά και τα τηλέφωνα χτυπούν διαρκώς.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το διαθέσιμο εμπόρευμα να μην είναι αρκετό και η τιμή του ξύλου… να έχει αυξηθεί. Η οξυά πωλείται σε πολλά καταστήματα στα 160 ευρώ το κυβικό. Το πουρνάρι στα 170 ευρώ το κυβικό, η ελιά έχει αγγίξει τα 180 ευρώ το κυβικό, ενώ το πέλετ είναι στα 580 ευρώ ο τόνος. Σύμφωνα με τους εμπόρους ξυλείας οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν όσο μπορούν ξύλα που προέρχονται από κυπαρίσσια, λεύκες και ευκάλυπτους.

Σε πολλά καταστήματα παρατηρείται έλλειψη διαθέσιμης ξυλείας, ενώ οι ειδικοί φοβούνται πως οι τιμές θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

Εδώ και πολύ καιρό οι οπαδοί της πράσινης από-ανάπτυξης και του δήθεν περιβαλλοντισμού κατηγορούν τα τζάκια πως μολύνουν το περιβάλλον και πρέπει να καταργηθούν!

Άρχισαν πάλι και φέτος, που το πρόβλημα της θέρμανσης «γονατίζει» τα νοικοκυριά!!! Αυτό θα είναι και το ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ: Να παρέμβουν στην θέρμανση με τζάκι, όπου ήδη οι τιμές αυξάνονται και εκεί!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, καθώς η εξουσία θέλει πλήρη εξάρτηση των ανθρώπων ακόμα και στα βασικά.

Λένε για παράδειγμα στον Βόλο:

«Οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι για ολέθριες συνέπειες στην υγεία μας, καθώς οι τιμές των επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι και δέκα φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Η μυρωδιά του καμένου ξύλου πλανάται στη Μαγνησία και ένα επικίνδυνο κοκτέιλ τοξικού νέφους καλύπτει τον Βόλο.

Μπορεί το αναμμένο τζάκι να προσφέρει μια υπέροχη αίσθηση θαλπωρής, τα αιωρούμενα σωματίδια όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς ευθύνονται για 10-12.000 πρόωρους θανάτους στην Ελλάδα κάθε χρόνο».

Στην Πάτρα:

«Με το πρώτο κρύο του χειμώνα άναψαν τα τζάκια και θόλωσε η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Πάτρας.

Μάλιστα χθες την νύχτα σε ορισμένα σημεία παρουσιάζονται μεγάλες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων, όπως στην περιοχή της Γερμανού και της Τριών Ναυάρχων που βρίσκονταν στο βαθύ κόκκινο, ενώ πολλές περιοχές της πόλης ήταν στο κόκκινο χθες το βράδυ.

Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται και στους πίνακες του δίκτυο Αιθέρας, του συστήματος  παρακολούθησης και καταγραφής των αιωρούμενων σωματιδίων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών».

photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί