• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεωρία συνομωσίας “τρέλανε” τους Βρετανούς- Άρχισαν να καίνε κεραίες 5G (BINTEO)

Θεωρία συνομωσίας “τρέλανε” τους Βρετανούς- Άρχισαν να καίνε κεραίες 5G (BINTEO)

«Φωτιές» έχει ανάψει στη Βρετανία θεωρία συνωμοσίας για τη σχέση που έχει το δίκτυο 5G και τη «γέννηση» του κορωνοϊού.

Μεγάλο το πρόβλημα που προκάλεσε η θεωρία αυτή στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας που τώρα προσπαθούn να καταρρίψουν το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η ακτινοβολία του δικτύου ευθύνεται για την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Σελίδα του Facebook, που τώρα πια έχει διαγραφεί, ανέβαζε βίντεο στα οποία έδειχναν πως για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού καίγονταν κεραίες 5G και οι χρήστες που τα αναρτούσαν ενθάρρυναν τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

Σύμφωνα με το protothema.gr η εταιρεία τηλεπικοινωνιών MobileUK, που αντιπροσωπεύει τις εταιρείες Three, O2, EE και Vodafone, τόνισε ότι ήταν ανησυχητικό το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας εξαπλώθηκε ο μύθος γύρω από το δίκτυο 5G, ενώ τo χειρότερο είναι πως, σύμφωνα με την υπηρεσία, υπάλληλοι σε θέσεις – κλειδιά στην MobileUK έχουν πέσει θύματα εξύβρισης εξαιτίας των θεωριών συνωμοσίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κυκλοφόρουσαν βίντεο που έδειχναν κεραίες τηλεπικοινωνιών να τυλίγονται στις φλόγες, σε Μπέρμινχαμ και Κόβεντρι. Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο πλάνα από τη στιγμή που φωτιά έκαιγε 21 μέτρου κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Mάλιστα, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξε ότι μια από τις πυρκαγιές ξεκίνησε σκόπιμα, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για κεραία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Μετά από όλα αυτά δημιουργήθηκε γκρουπ στο Facebook, με το οποίο επιχειρήθηκε η διασπορά της θεωρίας αυτής, οπότε άρχισε η υπόθεση να κινδυνεύει να πάρει διαστάσεις κι έτσι διαγράφηκε ο λογαριασμός στο κοινωνικό δίκτυο.

photo video screenshot