Θέλουν όλα να γίνουν συνήθεια! Μετά τα εμβόλια, προσφέρονται από σήμερα self tests

Μετά τα εμβόλια, το Κράτος προσφέρει στους πολίτες το self tests, ώστε να συνηθίσουν στο να κάνουν-δείχνουν κάτι για να συμμετέχουν σε στην κοινωνία (εργασία, σχολείο κτλ.). Έτσι λοιπόν, ξεκινά στην Ελλάδα η χρήση των self test για κορωνοϊό, καθώς από την Τρίτη 6 Απριλίου ξεκινά η τροφοδοσία στα φαρμακεία της χώρας. Η διαδικασία απόκτησης, […]

Μετά τα εμβόλια, το Κράτος προσφέρει στους πολίτες το self tests, ώστε να συνηθίσουν στο να κάνουν-δείχνουν κάτι για να συμμετέχουν σε στην κοινωνία (εργασία, σχολείο κτλ.).

Έτσι λοιπόν, ξεκινά στην Ελλάδα η χρήση των self test για κορωνοϊό, καθώς από την Τρίτη 6 Απριλίου ξεκινά η τροφοδοσία στα φαρμακεία της χώρας.

Η διαδικασία απόκτησης, όπως λένε, από τους πολίτες είναι απλή, ενώ το self testing είναι υποχρεωτικό σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων και για τους μαθητές των Λυκείων, όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κάθε εβδομάδα, όσοι θέλουν ή πρέπει, μπορούν να προμηθευτούν ένα δωρεάν self test από το φαρμακείο, με την επίδειξη του Α.Μ.Κ.Α. και της αστυνομικής ταυτότητας. Μαζί με το κιτ του self test, παραλαμβάνουν από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για την σωστή λήψη του δείγματος. Οι Αρχές επιθυμούν να γίνονται συχνά self test, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο σύμπτωμα COVID-19, καθώς ένας στους τρεις φορείς του κορωναϊού είναι ασυμπτωματικός, συνεχίζουν.

Στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου να έχουν εφοδιαστεί περίπου 11.000 φαρμακεία της χώρας και να έχει ξεκινήσει η διάθεσή τους, σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς. Ακολούθως, στους πολίτες των ηλικιών 18 έως 67 ετών και, τέλος, στους άνω των 67 ετών.

Τα τεστ είναι δύο ειδών. Το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου. Το πρώτο περιλαμβάνει μπατονέτα-στυλεό, την δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.

Το πρώτο εκατομμύριο οικιακών τεστ παρέλαβε η χώρα μας το Σάββατο, παρτίδα που θα διανεμηθεί από σήμερα στα φαρμακεία ώστε να ξεκινήσει η διάθεσή τους από αύριο, Τετάρτη, σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Οπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στόχος είναι έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν, σε πρώτη φάση, τους μαθητές Λυκείου ηλικίας 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί