«Οι γιορτές και τα πάρτι με αφορμή τα γενέθλια βοηθάνε στην εξάπλωση της Covid-19».
Αυτό αναφέρει νέα αμερικανική… «επιστημονική» μελέτη, η οποία κάνει τον γύρο των ελληνικών ΜΜΕ.
Με άλλα λόγια η μελέτη δίνει «πάτημα», πρκειμένου το κράτος να παρεμβαίνει σε μικρές και άτυπες συγκεντρώσεις στα σπίτια!
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ανουπάμ Τζένα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν τρία εκατομμύρια νοικοκυριά.
Ισχυρίζονται ότι τα νοικοκυριά με πρόσφατα γενέθλια κάποιου μέλους είχαν κατά μέσο όρο σχεδόν εννέα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού ανά 10.000 άτομα, σε σχέση με τα νοικοκυριά στην ίδια περιοχή χωρίς γενέθλια.
Η πιθανότητα διαγνωσμένου κρούσματος ήταν μεγαλύτερη στα νοικοκυριά που είχαν παιδί που γιόρταζε γενέθλια (σχεδόν 16 περισσότερα κρούσματα ανά 10.000 άτομα τις επόμενες δύο εβδομάδες μετά τα γενέθλια ή 57%), ενώ στην περίπτωση που γενέθλια είχε κάποιος ενήλικας, ο κίνδυνος μόλυνσης από κορονοϊό στην οικογένεια ήταν μικρότερος (σχεδόν έξι έξτρα κρούσματα ανά 10.000 ανθρώπους), αλλά πάντα μεγαλύτερος σε σχέση με τα νοικοκυριά όπου δεν είχε γενέθλια κάποιος. Έτσι, οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα παιδικά πάρτι γενεθλίων είναι επικίνδυνα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
«Τέτοιες συναθροίσεις αποτελούν σημαντικό μέρος του κοινωνικού ιστού που συνενώνει τις οικογένειες και την κοινωνία. Όμως, όπως δείχνει η μελέτη μας, ειδικά στις περιοχές υψηλού κινδύνου, αυτές οι εκδηλώσεις εκθέτουν επίσης τα νοικοκυριά σε λοιμώξεις Covid-19», δήλωσε ο δρ Τζένα.
Όχι στο τραγούδι και στην χαρά. Κάποιοι ονειρεύονται να «σβήσουν» για πάντα τα παιδικά χαμόγελα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρόταση ενίσχυσης των κινήτρων εφάπαξ εξόφλησης φορολ. υποχρεώσεων κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς
- Έτσι θα τροφοδοτεί με ενέργεια η Ρωσία, ενώ στην Μέση Ανατολή κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι
- Υγεία: Στάσιμο το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας παγκοσμίως τις τελευταίες 2 δεκαετίες
- Ένα σούπερ-τάνκερ πέρασε από το Χορμούζ μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα
- Ιρανοί χάκερ εξαπέλυσαν επίθεση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αλβανικού κοινοβουλίου
- Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων: Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για λήψη δανείων
- Ουκρανική πυραυλική επίθεση στο ρωσικό Μπριάνσκ – Υπάρχουν νεκροί άμαχοι
- Κοζάνη: 174 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας
- Ολοκληρώνεται αύριο η υποβολή αιτήσεων εργαζομένων στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο Πούτιν ζήτησε «ταχεία αποκλιμάκωση» μιλώντας με τον πρόεδρο του Ιράν









