Θα το δούμε κι αυτό: Ανοίγει το Αμερικανικό Μουσείο LGBTQ

Οι αρχιτέκτονες δεσμεύτηκαν να «οικοδομήσουν μια στοχαστική, φιλόξενη, παράξενη και περιεκτική εμπειρία» για τους επισκέπτες.

Η Ιστορική Εταιρεία της Νέας Υόρκης (NYHS) ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μια επέκταση 140 εκατομμυρίων δολαρίων στο κτίριο της στο Central Park West που θα φιλοξενήσει και θα γίνει έδρα του Αμερικανικού Μουσείου LGBTQ +.

Στο κτίριο των τεσσάρων ορόφων που χτίστηκε το 1908 και που σχεδιάστηκε από τον Robert A.M. Η Stern θα προστεθούν 21.000τ.μ. και η ολοκλήρωσή του θα γίνει το 2024.

Το Αμερικανικό Μουσείο LGBTQ + θα καταλάβει το σύνολο του τελευταίου ορόφου της νέας δομής, που περιλαμβάνει δύο γκαλερί, πρόσβαση στον κήπο του τελευταίου ορόφου και χώρους γραφείων και αποθηκευτικών χώρων.

Αφιερωμένο στη διερεύνηση και των ιστοριών και των πολιτισμών των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ και των queer, το μουσείο προγραμματίζεται από το 2017.

«Ανυπομονούμε να ζωντανέψουμε ένα δυναμικό νέο μουσείο μέσα σε αυτό το αγαπημένο, σεβαστό και αναπτυσσόμενο ορόσημο της Νέας Υόρκης», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Richard Burns, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου μουσείου. Είπε ότι οι αρχιτέκτονες δεσμεύτηκαν να «οικοδομήσουν μια στοχαστική, φιλόξενη, παράξενη και περιεκτική εμπειρία» για τους επισκέπτες.

Η Επιτροπή Διατήρησης Ορόσημων της πόλης ενέκρινε ομόφωνα τον προσεκτικό σχεδιασμό του Stern ενώ συγχαίρει τον «σεβασμό για το παρελθόν» και τις προσπάθειες του NYHS να ζητήσει κοινοτική συμβολή.

Η προσθήκη θα παρέχει στο ίδρυμα περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, γκαλερί και χώρους μελέτης της συλλογής του, καθώς και μια συμπαγή εγκατάσταση αποθήκευσης για τη διάσημη βιβλιοθήκη υλικών που έχει σχέση με την ιστορία της Νέας Υόρκης.

Οι νέες αίθουσες διδασκαλίας θα εξυπηρετήσουν τους μαθητές της έκτης τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ακαδημίας Αμερικανικής Δημοκρατίας το οποίο επιδιώκει να μεταμορφώσει τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας και τους μελλοντικούς πολίτες στο γυμνάσιο. Οι προστιθέμενες γκαλερί και οι περιοχές μελέτης συλλογής θα αποτελέσουν πόρο για μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος Master of Arts στο NYHS.

Η πλούσια βιβλιοθήκη του NYHS περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων που σχετίζονται με την ίδρυση του έθνους, βιβλία και εφημερίδες, χάρτες, ακόμα και μενού εστιατορίων.

lifo/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί