Στην αρχή έλεγαν πως οι μάσκες δεν προστατεύουν. Μετά μας είπαν πως πρέπει να παραχθούν μάσκες δήθεν για να προστατευτούμε και να τις φοράνε υποχρεωτικά ακόμα και οι μικροί μαθητές. Τώρα μας λένε πως οι μάσκες μολύνουν το περιβάλλον και κάτι πρέπει να γίνει.
Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για πεταμένες μάσκες και γάντια μιας χρήσης!!! Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης: Οι προστατευτικές μάσκες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αποστάσεις, εμφανίζονται ως οι (υποτιθέμενες) βασικές μέθοδοι αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα αφήσουν τα …ίχνη τους στο περιβάλλον για αρκετές δεκαετίες.
Αυτό γιατί εκτιμάται ότι κάθε μήνα χρησιμοποιούνται περίπου 200 δισεκατομμύρια μάσκες και γάντια μιας χρήσης σε παγκόσμιο επίπεδο με αποτέλεσμα την πρόκληση ενός διαφορετικού κύματος πλαστικών, τα απορρίμματα που οι ειδικοί έχουν ήδη ονομάσει «covid-19 waste».
Πρόβλημα επίσης χαρακτηρίζεται το γεγονός πως οι μάσκες δεν ανακυκλώνονται τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και εξαιτίας της πρόσμιξης του πλαστικού με άλλα υλικά, ενώ και στην χώρα μας η οδηγία είναι να απορρίπτονται στους απλούς κάδους για τα σύμμεικτα απορρίμματα και όχι στους κάδους της ανακύκλωσης, για την οποία η διαλογή γίνεται με τα χέρια από τους υπαλλήλους.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΝΕ: Το γεγονός ότι μάσκες και γάντια απορρίπτονται στον απλό πράσινο κάδο και στη συνέχεια οδηγούνται για ταφή, όπως περίπου το 80% των απορριμμάτων στη χώρα μας, ή και στον δρόμο, δυσκολεύει πολύ τον υπολογισμό των αντικειμένων αυτού του είδους που έχουν πεταχτεί μέχρι τώρα.
Πρόβλημα λοιπόν και για το περιβάλλον από τον κορωνοϊό. Θα διακοπεί η χρήση μάσκας; Θα κατασκευαστούν… «οικολογικές μάσκες»; Θα μας κλείσουν όλους μέσα; Ή θα μας ετοιμάσουν κάτι άλλο, το οποίο θα είναι λιγότερο επώδυνο και θα… σέβεται το περιβάλλον;
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
Κύρια Θέματα

















