• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα μας πεθάνουν τα μέτρα κι όχι ο κορωνοϊός! Γολγοθάς στο Heathrow – Επιβάτης λιποθύμησε μετά από 7 ώρες αναμονής (vid)

Θα μας πεθάνουν τα μέτρα κι όχι ο κορωνοϊός! Γολγοθάς στο Heathrow – Επιβάτης λιποθύμησε μετά από 7 ώρες αναμονής (vid)

Τελικά θα μας πεθάνουν τα μέτρα κι όχι ο κορωνοϊός!

Επιβάτης κατέρρευσε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου μετά από επτά ώρες αναμονής καθώς οι ταξιδιώτες αναγκάζονται να κάνουν ουρά ωρών λόγω των ελέγχων εξαιτίας της πανδημίας.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο το απόγευμα της Δευτέρας δείχνει μια γυναίκα ξαπλωμένη σε κατάσταση λιποθυμίας στο πάτωμα του αεροδρομίου Heathrow

Ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο ισχυρίζεται ότι η γυναίκα είχε καταρρεύσει μετά από επτά ώρες αναμονής για την είσοδο της στη χώρα.

Ο Cris Garton, επικεφαλής για το αεροδρόμιο του Λονδίνου, υποστήριξε ότι «η κατάσταση γίνεται αφόρητη», με τους χρόνους αναμονής τις τελευταίες ημέρες να είναι «πολύ περισσότερο από δύο ώρες και να φθάνουν έως και τις έξι ώρες».

Ο κ. Garton συνέχισε: «Αυτό που συνέβη είναι ένα πλήθος νέων ελέγχων – 100% έλεγχος όλων -, και αυτό προφανώς έχει προσθέσει τεράστια επιβάρυνση στους αξιωματικούς που εργάζονται στα σύνορα. Επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρείχε επιπλέον αξιωματικούς.»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου Lucy Moreton, οι ουρές διαρκούν τόσο πολύ, επειδή οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πύλες.

Η κ. Moreton είπε: «Η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους.. Κατάργηση της απαίτησης για έλεγχο 100% εκατό, με όλο τον κίνδυνο που συνοδεύει την εθνική ασφάλεια . Ή υποχρέωση των αερομεταφορέων να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να έχει συμμορφωθεί με τις σχετικές απαιτήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος χρόνος πριν από την πανδημία ήταν περίπου 2 λεπτά.

με πληροφορίες daily mail/ dikaiologitika/ photo video screenshot