Θα φέρει τη Γκρέτα να τους υποδεχθεί; Περιμένουν 2εκατ. Αφγανούς τον χειμώνα, αλλά ο Μητσοτάκης ανακοινώνει κλιματικούς νόμους, ΒΙΝΤΕΟ

Όλα τα έχουμε δει εξάλλου σε αυτή τη χώρα.

Την ώρα που μία έκθεση-σοκ του Μεγάρου Μαξίμου βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που μας έρχεται από το Αφγανιστάν (Δείτε ΕΔΩ), ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει στο εξωτερικό για την…κλιματική αλλαγή.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τις δεσμεύσεις για την καλύτερη προστασία των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Φύση στη Μασσαλία, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε μάλιστα πως η Βουλή (με διακομματική συναίνεση;;;;) θα περάσει τον πρώτο αμιγώς ελληνικό κλιματικό νόμο μέχρι το φθινόπωρο!

Θυμίζουμε ότι για τον ελληνικό κλιματικό νόμο έχει ζητηθεί διακομματική συναίνεση, ενώ φαίνεται πως τουλάχιστον στα κεντρικά του σημεία υπάρχει μία στοιχειώδης σύμπλευση ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Το αν θα μεταφραστεί αυτό και σε θετικές ψήφους στον αντίστοιχο νόμο, μένει να το δούμε.

Ο πρώτος εθνικός κλιματικός νόμος αναμένεται να θέτει ακόμα πιο αυστηρούς στόχους σχετικά με την απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας και την μετάβαση στην «πράσινη εποχή» από ότι ο ισχύων πανευρωπαϊκός νόμος.

Αυτά είναι τα…σημαντικά προβλήματα (μαζί φυσικά με τα εμβόλια) που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση τον ερχόμενο χειμώνα.

Κατά τα άλλα όσον αφορά το μεταναστευτικό και την απειλή της Τουρκίας, θα αφήσουμε την….Γκρέτα να υποδεχθεί τους Αφγανούς «πρόσφυγες»:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί