• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θα είναι «σκάνδαλο»!!! Ποιό το πρόβλημα με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Θα είναι «σκάνδαλο»!!! Ποιό το πρόβλημα με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Έντονος προβληματισμός...

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, επικρατεί έντονος προβληματισμός με την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών, καθώς κανένα από τα εμβόλια με τον κορωνοϊό που έχει εγκριθεί, δεν έχει κανονική άδεια.

Όλα τα εμβόλια έχουν πάρει άδεια εκτάκτως, λόγω της φερόμενης πανδημίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτή είναι μία υποσημείωση που θα πρέπει να απασχολήσει το Κράτος, καθώς, όπως είναι φυσικό, θα υπάρχουν ενστάσεις, μιας και ένα εμβόλιο χωρίς κανονική άδεια γίνεται υποχρεωτικό, με αρχή την πυροσβεστική!!! Βέβαια απαγορεύονται οι απολύσεις και ως εκ τούτου ακόμα μιλούν για μεταθέσεις, ωστόσο και μόνο η είδηση προκαλεί φόβο στον κόσμο, προκειμένου να σπεύσει να κάνει το εμβόλιο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Επιπλέον, όπως είχατε διαβάσει σε παλαιότερο άρθρο του el.gr, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το ψήφισμά 2361/2021, πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ζητά, στην προσωρινή μορφή της απόφασης από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:

  • 7.3.1. – να διασφαλίσουν πως οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.
  • 7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Με άλλα λόγια το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης δίνει εντολές στα κράτη να μην ασκήσουν πίεση σε όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και να ξεκαθαρίσουν πως ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Παρά τα προαναφερθέντα, το μήνυμα ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί έστειλε ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο ΜEGA εμβολιαστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ.

Συνομίλησε με πολίτες που είχαν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, με συνοδούς, με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που απασχολείται στο Εμβολιαστικό Κέντρο. Μία υγειονομικός του είπε ότι εμβολιάστηκε «από νωρίς» λόγω του επαγγέλματός της και τότε ο πρωθυπουργός παρατήρησε: «Να στέλνουμε το μήνυμα και στους υγειονομικούς ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, εσείς πρέπει να το λέτε πρώτοι και δυνατά». «Πάντα, πρέπει, βέβαια», του απάντησε η υγειονομικός.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως με όσους συνομιλεί του λένε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού «είναι μία ευχάριστη έκπληξη», καθώς αντανακλά ένα «οργανωμένο κράτος, ψηφιακό, και βέβαια όλοι τους υποδέχονται με χαμόγελο».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να δώσει «παράσταση» στην Καλαμαριά, συνομιλώντας με μία γιαγιά που δεν έχει εμβολιαστεί και με παιδάκι που δεν φορούσε μάσκα!

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νωρίτερα στην απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, σημείωσε πως η απόφαση ελήφθη για… υπηρεσιακούς λόγους, αφού είναι μια ομάδα πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή.

«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει, δεν υπάρχει δυνατότητα, όταν υπάρχει κίνδυνος, να λείψει ούτε ένας από μια βάρδια» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε γιατί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν ξεκίνησε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, απαντώντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα γίνει το φθινόπωρο.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, λέγοντας μετά από σχετικές επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων: «Ας μείνουμε εκεί για την ώρα».

ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΔΕΙΑ!

Δείτε στην αρχή του βίντεο: