Τελευταία ευκαιρία για συμφωνία Μασκ – Twitter; Αναβάλλεται η δίκη για «να τα βρουν»

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο Μασκ έστειλε επιστολή στο Twitter ειδοποιώντας τους επικεφαλής της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά με τους όρους που συμφώνησε τον Απρίλιο

Τελευταία ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ίλον Μασκ και Twitter;

Μια αμερικανίδα δικαστής αποφάσισε την Πέμπτη να αναβάλει την πολύκροτη δίκη μεταξύ του Twitter και του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, επιτρέποντας στον δισεκατομμυριούχο και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερο χρόνο για να επισφραγίσουν τη συμφωνία τους, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αν η συναλλαγή δεν κλείσει μέχρι τις 5 μ.μ. στις 28 Οκτωβρίου 2022, οι διάδικοι έχουν εντολή να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω email το απόγευμα της ημερομηνίας αυτής για να λάβουν τις ημερομηνίες δίκης του Νοεμβρίου 2022», ανέφερε στη διαταγή η δικαστής του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ, Κάθαλιν ΜακΚόρμικ.

Η αρχική ημερομηνία της δίκης είχε οριστεί μόλις σε μια εβδομάδα, για τις 17 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο Μασκ έστειλε επιστολή στο Twitter ειδοποιώντας τους επικεφαλής της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά με τους όρους που συμφώνησε τον Απρίλιο, σύμφωνα με την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με ημερομηνία την περασμένη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι δικηγόροι του Twitter αντιτάχθηκαν στο αίτημα του Μασκ, ζητώντας από τη ΜακΚόρμικ να προχωρήσει στη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε συμφωνήσει τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα υποστήριξε ότι ο αριθμός των (ψεύτικων) λογαριασμών bot ήταν πολύ μεγαλύτερος από την εκτίμηση του Twitter για λιγότερο από το 5% των χρηστώ, κάτι που φρέναρε τη διαδικασία.

Ωστόσο, τα spam bots δεν ήταν ο μόνος λόγος που έκανε τον Μασκ να υποχωρήσει από την πρόταση εξαγοράς. Ρόλο διαδραμάτισε και η τιμή της μετοχής του Twitter που έπεσε δραματικά από την αρχική προσφορά εξαγοράς του τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι πληρώνει υπερβολικά.

Παρόλα αυτά, οι όροι της συμφωνίας ήταν τέτοιοι που καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολο για τον Μασκ να αποχωρήσει.

skai/ scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί