Τελειώνει η «ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ» στο φαγητό! ΡΟΥΚΕΤΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από την Βρετανία

Αλλάζουν όλα όσα γνώριζαν οι καταναλωτές στην Ευρώπη...

Η «χρυσή εποχή» του φθηνού φαγητού στο Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζει στο τέλος της, προειδοποίησε το πρώην αφεντικό της αλυσίδας σουπερμάρκετ Sainsbury, Τζάστιν Κινγκ , λέγοντας ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για υψηλότερους λογαριασμούς στα σουπερμάρκετ και οπουδήποτε!!! Στην γωνία περιμένουν, όπως όλα δείχνουν, οι πολυεθνικές με τις κρεατόμαζες και τα τρόφιμα εργαστηρίου, προκειμένου να ανταγωνιστούν τις ακριβές τιμές των παραδοσιακών τροφίμων και τελικά να αναλάβουν την παραγωγή τροφής για τις μάζες, ελέγχοντας το φαγητό και άρα τους ανθρώπους!

Ο King ισχυρίστηκε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν αναμένεται να απορροφήσουν πλήρως το επιπλέον κόστος ή να προστατεύσουν τους καταναλωτές από την αύξηση των τιμών, παρά το γεγονός ότι είχαν ανακοινώσει υψηλότερα κέρδη.

Ο King, ο οποίος είναι μη εκτελεστικός διευθυντής στη Marks & Spencer, προειδοποίησε ότι οι αγοραστές θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν δύσκολες επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν τα χρήματά τους, ιδιαίτερα καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός – που επιδεινώθηκε από τις κυρώσεις με πρόσχημα την Ουκρανία – εκτόξευσε τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πληθωρισμός ήταν πιθανό να ξεπεράσει το 10% φέτος, η υψηλότερη τιμή από το 1982.

«Τελειώνει η χρυσή εποχή του ξοδεύουμε λίγα χρήματα για φαγητό», αναφέρει.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Sainsbury αναγνώρισε ότι πολλές οικογένειες δεν θα έχουν επιπλέον μετρητά για να καλύψουν υψηλότερους λογαριασμούς τροφίμων και είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει με στοχευμένη χρηματοδότηση μέσω παροχών για τη στήριξη νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ δηλαδή μέχρι να αναλάβουν την παραγωγή οι πολυεθνικές! «Πρέπει να υπάρχει το σύστημα παροχών», είπε ο King.

ΠΗΓΗ: Guardian, Τελειώνει η «χρυσή εποχή» του φθηνού φαγητού

photo pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί