Όπως ο «μέγας φιλάνθρωπος» εκτίμησε πως δεν πρόκειται να ξεμπερδεύουμε με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα πριν το 2022 (Δείτε ΕΔΩ), έτσι και οι εν Ελλάδι ειδικοί βάζουν «ταφόπλακα» στα σχέδια μερικών για επιστροφή στην κανονικότητα.
Πόσο μάλλον όταν αυτή η κανονικότητα περνά μέσα από τους εμβολιασμούς.
Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη δική μας συμπεριφορά, εκτιμά ότι θα υπάρξει η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».
Η καθηγήτρια εκτιμά ακόμη ότι με την παρούσα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και ενέχουν μεγάλο κίνδυνο διασποράς. Ωστόσο όπως επισημαίνει θα εξεταστεί το θέμα όταν έρθει η ώρα του σε μία -δύο εβδομάδες.
«Στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου».
Η κα Παπαευαγγέλου θεωρεί πιθανό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με χρόνο, να εμβολιάζονται παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη μάσκα λέει χαρακτηριστικά ότι θα μας μείνει «κουσούρι».
«Νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τον κορωνοϊό και την επόμενη χρονιά. Θα είναι μαζί μας το 21-22, αλλά σίγουρα θα είναι μία διαφορετική εικόνα, γιατί θα έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και θα είμαστε πολύ καλύτερα.
Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το 22. Είδαμε ότι δεν είχαμε και γρίπη φέτος. Θα μας μείνει το “κουσούρι”».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπάρχει και η διαφορετική πλευρά της Ουκρανίας – Τι ειπώθηκε για το σχέδιο Ζελένσκι
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει









