Τα προνόμια του «καλού», εμβολιασμένου, «σφραγισμένου» πολίτη – Δικό σας το ΒΙΝΤΕΟ

Αυτά ειπώθηκαν στην Ελληνική τηλεόραση....

«Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί για τον Α, Β λόγο, θα μπορεί να πάει σε μία συναυλία, θα μπορεί να πάει σε ένα εστιατόριο, θα μπορεί να ταξιδέψει;».

Αυτή είναι η ερώτηση που τέθηκε σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, στον οποίο έδειξαν την ψηφιακή κάρτα υγείας, η οποία θα επισφραγίζει τον εμβολιασμό, αλλά ουσιαστικά θα παραβιάζει το ιατρικό απόρρητο.

Θα επιδεικνύεται ακόμα και σε μπαρ ή κέντρα διασκεδάσης, ενώ επίκληση έγινε ΚΑΙ ΣΤΗΝ Κίνα, η οποία έχει επιβάλλει barcode στα κινητά.

«Τι σε πειράζει να πας στο εστιατόριο και να δείξεις πως έχεις κάνει το εμβόλιο», ρωτά ο ένας δημοσιογράφος την άλλη, στο πλαίσιο διαλόγου με αποδέκτη τους τηλεθεατές.

Σημειώνεται πως τα σενάρια θέλουν τα κράτη μέλη της ΕΕ να υιοθετούν μέτρα επιβράβευσης όσων κάνουν το εμβόλιο όπως η ελευθερία πρόσβασης σε χώρους συνωστισμού όπως οι συναυλιακοί χώροι, οι κινηματογράφοι, τα αεροδρόμια, ακόμη και για να μπει κάποιος σε ένα εστιατόριο, μπαρ ή κέντρο διασκέδασης.

Την συζήτηση άνοιξε ευθέως με μια δήλωσή του ο υπουργός Εμβολιασμού της Βρετανίας. «Εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι, αθλητικοί χώροι, πιθανώς θα χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα. Πάροχοι υπηρεσιών θα πουν “αποδείξτε μας ότι έχετε εμβολιαστεί”».

Το υγειονομικό διαβατήριο ανοσίας στον Covid-19 θα είναι μια ψηφιακή ταυτότητα, που θα μπορεί να την σκανάρει κανείς με μια εφαρμογή στο κινητό. Αργότερα γιατί να μην εμφυτεύεται μέσα μας και να «σφραγίζει» ουσιαστικά τον εμβολιασμένο (διαβάστε ΕΔΩ).

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί