Τα «διαβατήρια εμβολιασμού» ήταν μόνο η αρχή – Οι άνθρωποι είδαν μόνο το «τυρί», όχι τη «φάκα»

Τι φέρνουν από την πίσω πόρτα;

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με την πιθανότητα να προωθηθεί ένα νέο σύστημα ταυτοποίησης των πολιτών που θα περιλαμβάνει και τα λεγόμενα “διαβατήρια εμβολιασμού”.

Οι φόβοι αυτοί εντάθηκαν από τη συφμωνία της βρετανικής κυβέρνησης με την Entrust, μία εταιρεία πληροφορικής που χαρακτηρίζεται ως «παγκόσμιος ηγέτης στις ταυτότητες, τις πληρωμές και την προστασία δεδομένων».

Στην εν λόγω εταιρία, που έχει έδρα τις ΗΠΑ, ανατέθηκε να προχωρήσει το σύστημα με τα διαβατήρια εμβολιασμού. Η σύμβασή της με το βρετανικό κράτος τελειώνει το 2022, με προοπτικές όμως ανανέωσής της για ένα ακόμη έτος.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η απόδειξη του εμβολιασμού θα είναι «απαραίτητη» για τα διεθνή ταξίδια, και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναφερθεί αναφορές που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να απαιτήσει το έγγραφο των ατόμων που παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις ή άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ωστόσο η επέκταση και συνεπώς μονιμοποίηση του «διαβατηρίου εμβολιασμού» δεν είναι το μόνο που προβληματίζει μεταξύ άλλων πολιτικούς και ακτιβιστές στη Βρετανία.

Πρόκειται για μία ανάρτηση από τον περασμένο χειμώνα του διευθυντή μάρκετινγκ προϊόντων της Entrust, Jann Markey, οποίος στον ιστότοπο της εταιρείας είχε υποστηρίξει:

«Η έλευση των διαβατηρίων εμβολιασμού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία για την ανάπτυξη μίας εθνικής ταυτότητας (national ID) ως μέρος της νέας κανονικότητας».

Και συνέχισε:

«Σκεφτείτε μια στρατηγική υπέρ της νέας εθνικής ταυτότητας: Με την υποδομή και τις επενδύσεις που απαιτούνται για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου διαβατηρίου εμβολίων, γιατί να μην επανατοποθετήσετε αυτήν την προσπάθεια σε ένα εθνικό πρόγραμμα ταυτότητας πολίτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της τεκμηρίωσης του εμβολιασμού».

Η ιδέα της υιοθέτησης μίας «υπέρ-ταυτότητας» που θα έρθει με αφορμή τα διαβατήρια εμβολιασμού και περιέχει ουσιαστικά όλα τα στοιχεία του ΚΑΘΕ πολίτη έχει χτυπήσει το «καμπανάκι» ήδη σε αντιπολιτευόμενους πολιτικούς και οργανώσεις υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στη Μ. Βρετανία.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως αφού έφτανε ένας ολόκληρος χρόνος κορωνοϊού και «βομβαρδισμού» πληροφοριών από τα ΜΜΕ και τους «ειδικούς» για να υιοθετηθούν χωρίς καμία αντίσταση τα πιστοποιητικά (ή διαβατήρια) εμβολιασμού, τότε πώς μπορεί κανείς να πιστεύει πως θα πουν οι άνθρωποι όχι σε μία κάρτα-ταυτότητα που θα τα έχει όλα μέσα;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί