Τα 6 γράμματα που θα «μαρκάρουν» την αλήθεια – Η «σφραγίδα» στα χέρια ενός ηγέτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς αιτιολόγηση θα σε κάνουν να σιωπάς...

Ο παραγωγός ταινιών-ντοκιμαντέρ, Mike Cernovich, είναι το τελευταίο θύμα της τεχνολογίας λογοκρισίας. Όπως μεταδίδουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, η πολυεθνική AMAZON, φέρεται να απαγόρευσε την τελευταία ταινία του Cernovich που φέρνει το πετυχημένο όνομα «Hoaxed». Πραγματεύεται την παραπληροφόρηση μεγάλων μέσων ενημέρωσης, τα οποία, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, οδηγούν τους ανθρώπους σε λάθους ατραπούς ή τους γεμίζουν με τύψεις σχετικά με επιλογές που έκαναν.

Ως παράδειγμα λαμβάνεται η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία του Λευκού Οίκου, μετά την οποία τα μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν όσους έδωσαν την ψήφο τους, προκειμένου να εκλεγεί εκείνος ο Πρόεδρος, ο οποίος τελικά έδωσε τεράστια ανάσα στην αμερικανική οικονομία.

Όπως μεταδίδεται, από την Πέμπτη, όσοι έψαξαν το βίντεο δεν μπόρεσαν να το βρουν, ενώ άλλοι που το είχαν ήδη κατεβάσει, παρατήρησαν ότι έλειπε από τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες τους.

Τα βίντεο ήταν διαθέσιμο στην Amazon από τον Μάρτιο και μάλιστα «σκαρφάλωνε» όλο και πιο ψηλά σε θεαματικότητα. Όπως ισχυρίζεται ο Cernovich στο Twitter είχε καταφέρει να εισχωρήσει στα 50 καλύτερα ντοκιμαντέρ της Amazon.

Το εν λόγω επίτευγμα σε συνδυασμό με την επιτυχή σκηνοθετική δομή του εν λόγω ντοκιμαντέρ ανάγκασε, προφανώς, την εταιρεία να το λογοκρίνει και να το εξαφανίσει από τα «κιτάπια» της.

Όλα δείχνουν λοιπών πως η αντίθετη άποψη θα λογοκρίνεται, χωρίς να δίνονται επαρκείς εξηγήσεις για τον λόγο που γίνεται αυτό. Όπως ισχυρίζεται ο Cernovich, η Amazon απάντησε τα εξής μετά από σχετική ερώτηση:

«Δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας πούμε γιατί κατεβάσαμε το Hoaxed».

Άραγε τι θα γίνει στο εγγύς μέλλον, όταν πράγματα «στενέψουν» ακόμα περισσότερο; Πως θα μπορούν όσοι ανακαλύπτουν αλήθειες να τις μεταδίδουν στους υπόλοιπους, πολλοί από τους οποίους, στην παρούσα φάση, είναι άκρως φοβισμένοι, με όλα αυτά που φέρονται πως συμβαίνουν!

Ο Cernovich, ασχέτως με το τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του, τους «έκλεψε» την λέξη και την έστρεψε, επιτυχώς, εναντίον τους: HOAXED!

Αυτό κρίθηκε ως ανεπίτρεπτο καθώς αυτά τα 6 γράμματα θα υπάρχουν στην «σφραγίδα» ενός ηγέτη, ο οποίος θα «μαρκάρει» αυτά που δεν συμφωνούν με όσα «προσφέρει» η… πληροφόρηση συγκεκριμένων ΜΜΕ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί