Σύνοδος της Αμερικής: Ο Τζον Κέρι θα έχει τη Δευτέρα συνομιλίες για την ενέργεια με τον Μεξικανό πρόεδρο

Ο Τζον Κέρι, απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα,

Ο Τζον Κέρι, απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα ταξιδέψει στο Μεξικό τη Δευτέρα, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σχετικά με τη διμερή συνεργασία που σχετίζεται με την ενεργειακή πολιτική του Μεξικού.

Οι δηλώσεις του Κέρι έγιναν στο περιθώριο της Συνόδου της Αμερικής, στην οποία ο Λόπες Ομπραδόρ αποφάσισε να μην λάβει μέρος μετά από την απόφαση της Ουάσινγκτον να μην προσκαλέσει τις κυβερνήσεις της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας.

“Ελπίζω ουσιαστικά ότι μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία αναφορικά με το πώς πρέπει να προσεγγίσουμε αυτή τη χρονιά σε σχέση με τις ανανεώσιμες και εναλλακτικές πηγές ενέργειας”, δήλωσε ο Κέρι στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για την επικείμενη συνάντησή του στο Μεξικό.

Ο Κέρι έχει συναντηθεί και στο παρελθόν με τον Λόπες Ομπραδόρ και έχει εκφράσει την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με ένα προτεινόμενο ενεργειακό νομοσχέδιο, το οποίο θα ενίσχυε τον ρόλο του κράτους στον ενεργειακό τομέα, που τελικά δεν εξασφάλισε την υποστήριξη των βουλευτών.

photo vid scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί