«Τώρα μπορώ να ελέγχω έναν υπολογιστή με τις σκέψεις μου», λέει ο Noland Arbaugh, ο πρώτος άνθρωπος στη Γη που έφερε το εγκεφαλικό τσιπ της Neuralink.
Ο 30χρονος Arbaugh μοιράστηκε την… εμπειρία του στο πάνελ της Συνόδου Κορυφής Παγκόσμιων Κυβερνήσεων (World Governments Summit) στο Ντουμπάι.
Πρόκειται για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους διεθνιστές (και όχι μόνο) να διαφημίσουν στο ευρύ κοινό τα «θαυματουργά» εγκεφαλικά εμφυτεύματα του Μασκ.
Μάλιστα ο επίσημος λογαριασμός της Συνόδου στο “Χ” έκανε την εξής ανάρτηση:
«Τη 2η ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Κυβερνήσεων, ο Noland Arbaugh, Πρώτος Αποδέκτης του εγκεφαλικού εμφυτεύματος Neuralink, μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία με το Neuralink, το διάσημο έργο του Elon Musk, όπου ένα τσιπ με 64 μικρά νήματα με 16 ηλεκτρόδια εμφυτεύτηκε στον μετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του, επιτρέποντάς του να ελέγχει υπολογιστές με τις σκέψεις του».
Ο Arbaugh εξήγησε ότι μπορούσε να παίζει βιντεοπαιχνίδια, να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκτελεί σχεδόν οποιαδήποτε εργασία σε έναν υπολογιστή απλώς και μόνο με την σκέψη του.
«Δεν είμαι σίγουρος τι θα συμβεί στη ζωή μου, αλλά ίσως σε 10 με 20 χρόνια αργότερα, είναι εφικτή η πλήρης σωματική αποκατάσταση.
Η εμφύτευση ενός τσιπ στον εγκέφαλο και ενός κάτω από τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, ώστε να επικοινωνούν, θα μπορούσε τελικά να αποκαταστήσει την κίνηση.
Πιστεύω ότι μια μέρα οι άνθρωποι θα μπορούν να περπατούν μετά από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού σε νοσοκομειακό περιβάλλον».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή
- ΑΑΔΕ: Οι προγραμματισμένες πληρωμές ενισχύσεων Β’ τριμήνου 2026









