• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Συνάντηση» ΓΙΓΑΝΤΩΝ του…πνεύματος! Η Γκρέτα κάλεσε τον Δαλάι Λάμα να μορφωθεί! – ΒΙΝΤΕΟ

«Συνάντηση» ΓΙΓΑΝΤΩΝ του…πνεύματος! Η Γκρέτα κάλεσε τον Δαλάι Λάμα να μορφωθεί! – ΒΙΝΤΕΟ

Ό,τι και να σχολιάσουμε θα είναι λίγο!

Τηλεδιάσκεψη είχαν η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα.

Ο 85χρονος Δαλάι Λάμα έχει χαρακτηρίσει την 18χρονη Τούνμπεργκ ως «πραγματική ελπίδα».

«Όταν άκουσα γι’αυτό το νεαρό κορίτσι από τη Σουηδία, ένιωσα πραγματικά ότι υπάρχει αληθινή ελπίδα από τη νεότερη γενιά που νοιάζεται ειλικρινά για το περιβάλλον και γι’αυτά τα ζητήματα».

Σύμφωνα με το sputniknews, ο Δαλάι Λάμα που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ τόνισε ότι το μέλλον εξαρτάται από τη νεότερη γενιά, καθώς όπως είπε, η δική του γενιά «δημιούργησε πολλά προβλήματα που τώρα χρειάζονται λύση».

Από την πλευρά της η Τούνμπεργκ εξέφρασε την τεράστια ευγνωμοσύνη της στον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ για την υποστήριξή του για την περιβαλλοντική δράση και την υπεράσπιση των προσπαθειών του.

Ο Δαλάι Λάμα είχε υποστηρίξει την παγκόσμια απεργία στα σχολεία που είχε ξεκινήσει η Τούνμπεργκ, όταν δεκάδες χιλιάδες μαθητών έκαναν πορεία απαιτώντας αποφάσεις από τις κυβερνήσεις τους για την κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα η Τούνμπεργκ…«δίδαξε» τον Δαλάι Λάμα για τη σημασία των κλιματικών ζητημάτων, στο τέλος του τετ α τετ τους.

«Εάν μπορούσα να ζητήσω ένα πράγμα από εσάς, θα ήταν να μορφωθείτε, να προσπαθήσετε να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε. Υπάρχει τεράστια ποσότητα πληροφορίας και πρέπει να διαδώσετε αυτή τη γνώση», είπε η Τούνμπεργκ.